Headlines News :
Home » , » Top 10 najbogatijih klubova na planeti

Top 10 najbogatijih klubova na planeti

Written By maxtv on уторак, 16. јул 2013. | 20:42

Kriza ne postoji u rečniku za njih. Za njih deset, najbogatijih klubova na planeti, u izboru prestižnog magazina Forbs.
Magazin Forbs objavio je listu deset najbogatijih fudbalskih klubova na svetu. Imena klubova na listi vrlo poznata, možda nekoliko iznenađenja u vidu pozicija...
LFC.jpg
10. Liverpul - 651 milion funti, u vlasništvu Fenvej grupe
Uprkos lošim godinama iza sebe, jednim od tamnijih u istoriji, do skoro, najtrofejnijeg engleskog kluba, Liverpul se nalazi među deset najbogatijih klubova sveta.
9. Mančester siti - 689 miliona funti, u vlasništvu šeika Mansura bin Zajeda
Otkako je šeik Mansur kupio klub 2008. godine, Mančester siti je osvojio jednu titulu prvaka Engleske, a sada najavljuje napade na sve trofeje u sezoni. Vrtoglav uspon, naravno omogućen blanko čekovima iz Emirata, pogurao je Siti na listu najbogatijih klubova na planeti.
Juve.jpg
8. Juventus - 694 miliona, u vlasništvu porodice Anjeli
"Stara dama" se itekako dobro drži. Tačnije, doživljava novu mladost. Teške godine u italijanskom fudbalu, i teške godine za Juve nakon „Kalčopoli" skandala, nisu ostavile dubljeg traga na jednom od najpopularnijih klubova na svetu.
7. Čelsi 901 milion funti, u vlasništvu Romana Abramoviča
Priča Čelsija je veoma slična onoj malo iznad, o Mančester sitiju. Doduše, Roman Abramovič je kupio Čelsi pre nego što je šeik Mansur „građane", pa je „red" da Čelsi bude ispred rivala na ovoj tabeli.
Berluskoni.jpg
6. Milan - 945 miliona - u vlasništvu Silvija Berluskonija
Milan je na, pomalo iznenađujućem šestom mestu, jer kada pogledate rezultate, i ulaganje kluba u prethodne dve-tri sezone. I ovog leta moraju prvo da prodaju igrače, kako bi doveli nove.
5. Bajern - 1,3 milijardi, u vlasništvu navijača
Odlično poslovanje, disciplina i fantastični rezultati Bajerna na svim poljima, dopunili su klupsku kasu, koja je već zavidno bila popunjena.
Emirati.jpg
"Emirati" pune kasu
4. Arsenal. 1,32 milijarde funti, vlasnik Sten Kroenke
Arsenal se, poput Milana, ne može pohvaliti bog zna kakvim rezultatima prethodnih godina. Tačnije, od pomena tih „uspeha", navijače londonskog kluba zaboli glava. Međutim, „tobdžije" su mašinerija za „pravljenje" para. Arsenal je pre dve godine, od jednog meča, zahvaljujući prodatim ulaznicama zaradio 149 miliona funti, što je treći rezulta u istoriji fudbala. Najviše zahvaljujući bezobrazno skupim kartama, i stadionu Emirati, koji prima 60,400 ljudi.
3. Barselona - 2,6 milijardi funti, u vlasništvu navijača
Barselona dominira evropskim fudbalom već skoro čitavu deceniju. Fantastična škola fudbala, fantastični rezultati i odlični marketinški potezi doveli su Barselonu u sam vrh liste.
Man.jpg
2. Mančester junajted, 3,165 milijardi funti, u vlasništvu porodice Glejzer
"Đavoli" su, pod komandom Aleksa Fergusona, prestigli Liverpul po broju titula u Engleskoj, što je, pored velikog uspeha na evropskoj sceni, načinilo klub jednim od najprepoznatljivijih i najcenjenijih brendova u svetu. O tome najbolje govori podatak da će Junajted od naredne sezone imati novog sponzora na dresovima, američku kompaniju Ševrolet, koja će za sedam godina saradnje sa „đavolima" platiti 559 miliona funti.
1.Real Madrid - 3,3 milijarde funti, u vlasništvu navijača
Jedan od najuspešnijih klubova u istoriji igre, i svakako najcenjeniji, ne samo među navijačima, nego i igračima. Dovoljno je reći da je Real, naravno kao kupac, učestvovao u tri od pet najskupljih transfera u istoriji (Kaka, Zidan i Ronaldo).
Real.jpg
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger