Headlines News :
Home » , » "Večitima" sudije za oprez

"Večitima" sudije za oprez

Written By maxtv on уторак, 16. јул 2013. | 15:23

Sudije iz Češke, Italije, Francuske i Danske deliće ove nedelje pravdu srpskim klubovima u evrokupovima.
Beta/AP
Partizan u Jermeniji kreće ka Ligi šampiona, dok sva tri naša tima u kvalifikacijama za Ligu Evrope igraju kod kuće.
Libor Kovaržik će u sredu suditi Partizanu u Jermeniji, Luka Banti će na Marakanu, Rudi Buke na Karađorđe, dok Ken Hansen nastupa u Jagodini. Na osnovu dosadašnjeg iskustva Novosađani i Jagodinci su dobro prošli, dok će beogradski klubovi morati da se čuvaju.
Kovaržik ima 27 godina, sudi međunarodne utakmice od 2005, a Partizanu je već sudio prošle sezone protiv Neftčija iz Bakua, kada je pokazao 6 kartona. 

Ne libi se da vadi kartone – na 19 utakmica evrokupova pokazao je 86 žutih i 4 crvena, uz 4 dosuđena penala. U poslednje dve sezone na svakoj evropskoj utakmici pokazao je od 4 do 8 kartona. 

Banti je 39-godišnjak, koji već 9 godina vodi Seriju A, a imao je priliku da sudi Juventusu protiv Intera i Milana. Još je skloniji kartonima od Čeha, sa više od pet žutih u proseku, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope je na 7 mečeva isključio 4 igrača. 

U meču Spartaka iz Trnave sa moskovskom Lokomotivom prošlog leta pokazao je 11 žutih kartona, domaćinu isključio tri igrača i sudio penal Moskovljanima. 

Buke je sudija kojeg bi svaki naš klub mogao da poželi – dvaput je u karijeri sudio Srbima i ishod je bio sjajn po naše: Zvezda je tukla Ventspils 7:0, a U19 reprezentacija Moldavce 5:0. U oba meča rivali naših su imali po jedan crveni karton. 

Hansen je takođe jednom sudio našoj U19 reprezentaciji u prošlom ciklusu – vodio je meč drugog kola finalnog turnira sa Engleskom (1:2), i bio vrlo umeren, sa po jednim žutim za obe ekipe. Zanimljivo je da je prošle sezone vodio meč Rubina sa Neftčijem, u grupi u kojoj je igrao i Partizan.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger