Headlines News :
Home » , » Liga Šampiona: LŠ: Dinamo 5:0, u Plzenju 7+ , Sutjeska i Maribor remizirali

Liga Šampiona: LŠ: Dinamo 5:0, u Plzenju 7+ , Sutjeska i Maribor remizirali

Written By maxtv on уторак, 16. јул 2013. | 21:35

Počela je 2. runda kvalifikacija za Ligu šampiona, a plasman u narednu fazu već su obezbedili dva Dinama, iz Zagreba i Tbilisija.
"Modri" su posle 60 minuta mučenja u narednih 20 postigli pet golova protiv Fole u Luksemburgu, dok su Gruzini sa 6:1 razbili Strejmur. U meču dana Željezničar je poražen 4:3 u Plzenju.
Neočekivano je poraženBATE od Karagandija 1:0, Steaua je sa 3:0 dobila Vardar, Hafnarfjordur je slavio u Ekranasu 1:0, a Sutjeska izborila 1:1 protiv Šerifa. 0:0 je bilo samo u meču Birkirkara – Maribor.
U sredu se igra još devet utakmica, a dan će otvoriti gostovanje Partizana u Jermeniji od 15:00 časova. Igraju još, između ostalih, Nefči, Molde, Ludogorec, Legija i Seltik. 

Liga šampiona, kvalifikacije:
Viktorija Plzenj (Češka)  Željezničar (BiH) 4:3 (0:0)
Šišovski 63, Kolarž 66, 76, Rajtoral 81 – Tomić 52, Selimović 78, Bućan 85
Dinamo Tbilisi (Gruzija)  Strejmur (Farska ostrva) 6:1 (2:1)
Ustaric 40, Dvali 43, Grigalašvili 72, Ćisko 75, Vuho 77, 81 – Glišić 42ag 
BATE Borisov (Belorusija)  Šahtjor Karagandi (Kazahstan) 0:1 (0:0) 
Kižničenko 49 
Ekranas (Litvanija)  Hafnarfjordur (Island) 0:1 (0:1)
Vidarson 29
Šerif Tiraspolj (Moldavija)  Sutjeska (Crna Gora) 1:1 (1:0) 
Enrike 45 – Pejović 54 
Steaua (Rumunija)  Vardar (Makedonija) 3:0 (3:0)
Tanase 12, Pintili 21, Pavlović 45+ag
Fola (Luksemburg) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:5 (0:0)
Sudani 59, 63, Čop 64, Ademi 75, Fernandes 79
Birkirkara (Malta) – Maribor (Slovenija) 0:0 

sreda:
15:00 Širak (Jermenija) – Partizan (Srbija)
17:30 HJK Helsinki (Finska) – Kalju (Estonija)
18:00 Nefči (Azerbejdžan) – Skenderbeu (Albanija)
19:00 Elfsborg (Švedska) – Faugava (Letonija)
19:00 Slajgo (Irska) – Molde (Norveška)
20:15 Slovan (Slovačka) – Ludogorec (Bugarska)
20:15 TNS (Vels) – Legija (Poljska)
20:30 Đer (Mađarska) – Makabi Tel Aviv (Izrael)
20:45 Kliftonvil (Severna Irska) – Seltik (Škotska)

Kiša golova u Plzenju, kiks BATE-a

Neverovatan meč odigran je u Češkoj. Viktorija Plzenj je dominirala protiv Željezničara, golman Sarajlija Adnan Hadžić je perfektno branio i sprečio golove u prvom poluvremenu, ali je u nastavku postignuto čak sedam. 

Željo je neočekivano poveo u sedmom minutu nastavka preko Tomislava Tomića, ali je za samo deset minuta Viktorija preokrenula preko Mariana Šišovskog i Danijela Kolarža. 25 minuta pre kraja utakmice Kolarž je postigao još jedan gol i naizgled najavio ubedljivu pobedu Viktorije. 

Međutim, usledio je neočekivan rasplet. Željo je dva puta stizao prednost rivala, prvo je Vernes Selimović iskoristio lošu reakciju odbrane domaćin sa 3:2, potom je František Rajtoral vratio +2 za Viktoriju, da bi pet minuta pre kraja Sead Bučan takođe iskoristio nezainteresovanost odbrane Čeha i lepim golom postavio konačnih 4:3, što uliva nadu Sarajlijama da u revanšu na Grbavici iznenade ekipu iz Plzenja. 
Dinamo Tbilisi dominirao je protiv Strejmuar 40 minuta, stvarao šanse, a gosti su se očajnički branili bez i jednog pokušaja da ugroze rivala. A onda, u poslednjih pet minuta pala su tri gola. Prvo je Španac Ustaric konačno doneo prednost domaćinu, da bi samo dva minuta kasnije igrač Dinama iz Makedonije Darko Glišić autogolom šokirao svoje navijače. Ipak, minut kasnije Jaba Dvali je vratio prednost domaćinu. Dinamo je za deset minuta u poslednjoj četvrtini meča potvrdio pobedu. Elguja Grigalašvili je postigao treći gol za Gruzine, Ćisko četvrti, a Vuho peti i šesti. 
Neočekivano je u Belorusiji slavio Šahtjor Karagandi. Poslednjih godina redovni učesnik Lige šampiona BATE, koji je prošle sezone razbio Bajern na svom terenu sa 3:1, bio je očajan. U petom minutu drugog poluvremena Sergej Kižničenko je doneo zasluženo prednost gostima iz Kazahstana. BATE je zaigrao nešto ozbiljnije u nastavku meča, stvorio nekoliko šansi, ali su Kazahstanci odoleli i odneli veliku prednost u Karagandi.

Moćni Zagrepčani, veliki remi Nikšićana

Seriju iznenađenja nastavio je i Hafnarfjordur koji je posle pola sata dominacije Ekranasa poveo u Litvaniji. Petur Vidarson je iskoristio prvi šut Islanđana za 1:0. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa će biti zanimljivo u revanšu na ovom severnom ostrvu. 

Pod komandom Mendeša Kadua, Šerif je od početka meča kontrolisao duel sa Sutjeskom, koja je ipak prva zapretila u 15. minutu preko Jovovića. Kasnije je Fernando propustio priliku za Šerif, koji je ipak poveo u poslednjem minutu poluvremena golom Luvanora, kojem je asistirao upravo zemljak Kadu. 

Crnogorci su nastavili da dobro pariraju rivalu i u nastavku, već u trećem minutu Isidorović je propustio stopostotnu šansu, ali je njegov promašaj ispravio Andrija Pejović u 54. minutu, kada je glavom kaznio grešku golmana Moldavaca. 

Furiozna igra donela je rano prednost Steaui. Sjajni šampion Rumunije poveo je već u 11. minutu protiv Vardara, golom Kristijana Tanasea, nakon što je jedan njegov saigrač sjajnim udarcem po zemlji pogodio stativu. Tim iz Bukurešta je pred prepunim tribinama imao još nekoliko sjajnih šansi u prvih 15 minuta meča. 

Pet minuta kasnije Rumuni su duplirali prednost. Mihai Pintili je ostao sam na drugoj stativi posle kornera i glavom uz pomoć žabice postigao gol. U nadoknadi prvog dela Steaua je postigla i treći gol, ponovo posle od odbitka od stavivu. Strelac je ovaj put bio golman Vardara Igor Pavlović od koga se lopta odbila u mrežu. 

Dinamo je kao veliki favorit ušao u duel sa Folom, ali su Luksemburžani odolevali Zagrepčanima punih sat vremena. Međutim, pet minuta je bilo dovoljno "modrima" da reše ne samo ovaj duel, nego i dvomeč. Letošnje pojačanje El Arbi Hillel Sudani je u 59. minutu konačno probio bunker domaćina, pet minuta kasnije duplirao je prednosti, a već u sledećem napadu Duje Čop je pogodio za 3:0. Kada su već 'otvorili' rivala, Zagrepčani se nisu zaustavili već su ga dotukli. Prvo je gol postigao Arijan Ademi, a onda i pojačanje iz Leverkuzena Žunior Fernandes

Golova nije bilo samo u jednom meču, Maribor će je odneo 0:0 sa Malte protiv Birkirkare. Ispromašivala su se oba tima, po 19 neprezicnih pokušaja su imale obe ekipe, od čega su samo po četiri intervencije imali golmani.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger