Headlines News :
Home » , » Atletičari po okončanom Svetskom prvenstvu - Pobeda zajedništva

Atletičari po okončanom Svetskom prvenstvu - Pobeda zajedništva

Written By maxtv on уторак, 16. јул 2013. | 13:43

Osvajaći medalja za Srbiju u Tampereu očekuju još bolje rezultate. Reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje u Tampereu: Amela Terzić i Emir Bekrić zlatnu medalju, Marija Vućenovič bronzu u bacanju koplja.
Srpski atletičari Amela Terzić i Emir Bekrić, osvajači zlatnih medalja na šampionatu Evrope za mlađe seniore u Tampereu, poručili su da je njihov uspeh rezultat zajedništva koje vlada u državnoj reprezentaciji.
"Mnogo sam radila na sebi, a izuzetno značajno je i to što je cela reprezentacija disala kao jedno i što smo se bodrili međusobno. Nadam su da ću nastaviti ovim putem i da ću na prvenstvu sveta u Moskvi istrčati što bolje", rekla je Terzićeva, koja je oborila i nacionalni rekord u trci na 1.500 metara, 4:05,69. 
Bekric.jpg
Šampion Evrope na 400 metara sa preponama Emir Bekrić istakao je da je uspeh u Tampereu istorijski trenutak za srpsku atletiku.
"Vladala je pozitiva atmosfera u čitavom timu i ona nas je bukvalno nosila na stazi. Zaboravili smo na pritisak i očekivanja koja su svi imali od nas. Pokazali smo da smo fizički i mentalno sazreli i da možemo da se nosimo sa velikim izazovima", rekao je Bekrić i obećao da će u Moskvi pokušati da sruši još jednu granicu - 48, 50 sekundi.
Osvajačica bronzane medalje u bacanju koplja Marija Vučenović ocenila je da je do medalje došla zbog činjenice da je ceo njen tim, do poslednjeg trenutka, verovao u uspeh.
"U poslednjem hicu sam "prebacila" dve Finkinje i uzela bronzu. U tim trenucima ispunila sam očekivanja svih koji su verovali u mene", rekla je Vućenovičeva.
Vucicevic.jpg
Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ocenio je da je uspeh Tampereu veliki dan za srpsku atletiku i dokaz da je kraljica sportova krenula pravim putem.
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić rekao je da če ministarstvo stati iza atletske reprezentacije.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger