Headlines News :
Home » , » Vimbldon: Dolonc u 2 kolu posle preokreta

Vimbldon: Dolonc u 2 kolu posle preokreta

Written By maxtv on понедељак, 24. јун 2013. | 16:32

Najslabije rangirana srpska teniserka u glavnom žrebu Vimbldona, Vesna Dolonc, napravila je iznenađenje u prvom kolu ovog turnira. Vesna je rezultatom 2:1 (3:6 6:2 6:4) savladala Janinu Vikmajer iz Belgije koja je trenutno 40. teniserka sveta. 



U prvom setu viđene su tri serije od po tri osvojena gema a uspešnija je bila Belgijanka. Vikmajer je povela 3:0 na startu meča, Dolonc je stigla do 3:3 vrativši brejk ali je Belgijanka potom “vezala” nova tri gema i stigla do 1:0 u setovima.

Drugi set je delovao kao težak zadatak za srpsku teniserku ali ga je uspešno rešila. Vikmajer je povela 2:1 uz prednost brejka ali tada Dolonc pravi čak tri brejka u nizu i dobija drugi set rezultatom 6:2!

Treći set je “prelomljen” nakon velike borbe. Pri vođstvu 4:3 srpska teniserka je napravila brejk ali je u gemu u kojem je servirala za meč, dozvolila brejk Belgijanki koja je smanjila na 5:4. Međutim, u narednom gemu Vesna pravi novi brejk i koristi drugu meč loptu za prolaz dalje nakon 125 minuta igre.

U narednom kolu, protivnica Vesne Dolonc biće pobednica duela između Jelene Janković i malo poznate Konte, pa nas u drugom kolu verovatno očekuje srpski derbi.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger