Headlines News :
Home » , » Rukometna Superliga Srbije sa 12 ekipa

Rukometna Superliga Srbije sa 12 ekipa

Written By maxtv on четвртак, 27. јун 2013. | 17:51

Na sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije usvojen je sistem takmičenja kroz izmenu i dopunu Pravilnika o rukometnim takmičenjima.
Upravni odbor Saveza usvojio je konačan predlog sistema takmičenja, po kome će od naredne sezone u Superligi igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja. O prvaku države odlučivaće plej-of, a o kandidatima za ispadanje plej-aut.
"Smanjenje lige uticaće na kvalitet i pripremljenost klubova za viši stepen takmičenja. To će dati mogućnost klubovima da se istaknu, a oni koji su spremni da se izbore da igraju u Superligi, i finansijski i igrački, ostvare vrhunske rezultate i naprave kvalitetne igrače“, istakao je predsednik RSS, Velimir Mrajanović. On je dodao da će se o sistemu takmičenja mlađih kategorija odlučivati na narednoj sednici Skupštine RSS na jesen. 

Inicijativa je da se u narednom periodu veća pažnja posveti radu u mlađim kategorijama. Profesionalna obuka za bivše reprezentativce koji bi imali priliku da nauče o trenerskom pozivu i da ubrzano dođu do licenci. Deo seminara biće organizovan na regionalnom nivou, jer 90 odsto trenera neće voditi velika takmičenja. Ono na čemu treba da se radi jeste da literatura koju koriste treneri bude istaknuta na sajtu, posebno napravljenom za tu svrhu, kako bi početnici mogli da koriste te materijale i da se obrazuju.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger