Headlines News :
Home » , » Kosarkaši Srbije do 19 godina ubedljivo savladali vršnjake iz Brazila

Kosarkaši Srbije do 19 godina ubedljivo savladali vršnjake iz Brazila

Written By maxtv on четвртак, 27. јун 2013. | 17:56

Omladinska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu sveta u Pragu pošto je u prvom kolu C grupe savladala selekciju Brazila sa 65:50 (14:7, 18:10, 15:13, 18:20). Naredni rival je selekcija Australije, petak 15.30 časova.
Reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) uspešno je startovala na Svetskom prvesntvu za juniore koje je danas počelo u Češkoj. Izabranici selektora Dejana Mijatovića u prvom kolu grupe "C" sigurnom igrom, gotovo rutinski, savladali su selekciju Brazila. Naši juniori počeli su prilčno stegnuto, tek posle pet minuta postigli prve poene iz igre, ali kako je meč odmicao, bili su sve sigurniji, kolektivnom igrom i velikom borbom već na poluvremenu stekli 15 poena prednosti, što im je omogućilo da u nastavku odigraju dosta rasterećenije i stignu do prvih bodova na šampionatu: Srbija U19 - Brazil U19 65:50 (14:7, 18:10, 15:13, 18:20).
Mladi-Kosarkasi1.jpg
Koliko je premijerni meč na Svetskom prvenstvu stresan i specifičan, srpski juniori uverili su se već u prvih pet minuta meča sa Brazilom. Na polovini prve četvrtine bili su bez postignutog poena, sa četiri promašaja i isto toliko izgubljenih lopti. Međutim, trema je brzo nestala.
Led je prvi probio Nikola Janković, ubrzo mu se pridružio Nikola Milutinov za prvo dvocifreno vođstvo 14:4 u devetom minutu. Iako šut nije služio četu Dejana Mijatovića na početku meča, u odbrani je sve funkcionisalo gotovo besprekorno. Brazilci su teško dolazi do povoljnih situacija, često morali da sa istekom napada, prilično neuspešno, šutiraju za tri poena (15-2). Nišanske sprave prvi su u našem timu podesili Jovan Novak i Vasilije Micić koji su sa dve uzastopne trojke u finišu prvog poluvremena doneli Srbiji 15 poena prednosti (32:17).
U nastavku meča, srpski juniori preuzeli su zahvaljujući Stefanu Potu donekle prevlast u skoku, bili još žešći u defanzivi, a sa pet uzastopnih poena Mihajla Andrića u 27. minutu došli do ubedljivog vođstva - 42:23. Do kraja trećeg perioda odlični Dias Silva je konačno počeo da pogađa iza linije 7,25, ali "karioke" su još uvek bile u priličnom zaostatku - 47:30. Uporna južnoamerička selekcija uspela je da tri minuta pre kraja smanji na podnošljivih 55:45, ali su im svaku nadu da mogu izbeći poraz, veoma brzo raspršili Andrić, Micić, Pot i Milutinov poenima u samom finišu susreta.
"Nikad u karijeri nisam vodio težu utakmicu. Zato su ovi momci heroji, nemam reči kojima bih opisao koliko sam ponosan na njih. Putovali smo 17 sati do Praga, u putu ostali bez opreme, tako da su nam iz Beograda tek danas stigli dresovi. Selekcija Španije nam je pomogla da sinoć odradimo trening i bar donekle pripremimo utakmicu sa Brazilom",  ističe Dejan Mijatović, selektor U19 reprezentacije Srbije.
Selekotor Mijatović ističe koncentraciju i mentalnu snagu svojih izabranika:
"Bili su zaista odlični. Ispunili su sve zadatke, sprečili igru Brazila u tranziciji, kontrolisali skok, bili fokusirani u odbrani, mudri u napadu. Uspeli su da se brzo konsoliduju posle lošeg početka koji je sasvim uobičajan za prve utakmice na velikim takmičenjima. Sutra nas očekuje još teži duel protiv Australije. Odlično selektirane reprezentacije, koja sjajno trči, žestoko se bori i ima nekoliko vrlo dobrih šutera", zaključio je Dejan Mijatović, selektor U19 reprezentacije Srbije.
SRBIJA U19 : Pot 11, Novak 8, M. Janković, Jokić, Kutlešić 2, Micić 8, Anđušić, Milutinov 15, N. Janković 12, Andrić 7, Dobrić, Šalić 4.
BRAZIL U19: A. De Silva 3, Maja 3, Verardo, Sikveira 2, Alfredo 2, Ramos 4, H. De Silva, Žunior 2, Dias Silva 19, Barbieri 11, Demetrio 2, Somer 2.
Kompletna statistika: link >>>
U drugom kolu grupe „C" na Svetskom prvenstvu u Češkoj, reprezentacija Srbije u petak (15:30) igra protiv selekcije Australije koja je danas ubedljivo savladala Senegal 90:46.  
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger