Headlines News :
Home » , » Prekid u slučaju antisrpskog skandiranja

Prekid u slučaju antisrpskog skandiranja

Written By maxtv on среда, 20. март 2013. | 19:13


Hrvatska policija zapretila da će prekinuti meč na Maksimiru ukoliko se na stadionu bude čulo antisrpsko skandiranje. Meč u Zagrebu, kao i revanš u Beogradu, biće pod budnim nadzorom UEFA.
Policijski zvaničnik Krunoslav Borovec zatražio je danas visoke mere bezbednosti na kvalifikacionom meču i upozorio da neće biti tolerisana uvredljiva skandiranja na etničkoj osnovi.
Kockasti-Navijaci1.jpg
Prekid u slučaju antisrpskog skandiranja
"Organizatori utakmice prvo moraju da upozore navijače - u slučaju da se čuju takva navijanja, a zatim meč može biti prekinut - na kratko, ili potpuno", rekao je Borovec.
Seniorske fudbalske reprezentacije Hrvatske i Srbije se prvi put sastaju kao nezavisne države od raspada Jugoslavije 1991. godine.
Federacije obe države dogovorile su se da navijačima zabrane da prisustvuju utakmici u gostima, kako bi se sprečilo eventualno nasilje. Bez obzira na taj dogovor, hrvatska policija je preduzela stroge kontrole graničnih prelaza i svih puteva koji iz Srbije vode ka Zagrebu, kako bi onemogućili srpske navijače da prođu i prisustvuju utakmici.
Ovaj meč, kao i revanš 6. septembra u Beogradu, biće pod budnim nadzorom UEFA, koja je upozorila obe federacije da preduzmu mere protiv huliganstva.
Odnosi između dve zemlje značajno su se popravili od rata u Hrvatskoj devedesetih godina, ali se sportski događaji u kojima učestvuju ove dve reprezentacije i dalje smatraju mečevima visokog rizika.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se na stadionu Maksimir u Zagrebu u petak 22. marta od 18 sati.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger