Headlines News :
Home » , » Dakar Reli i kroz Boliviju

Dakar Reli i kroz Boliviju

Written By maxtv on среда, 20. март 2013. | 17:39


Bolivija će biti na putu prolaska Relija Dakar 2014. godine, iako samo za motocikliste i kvodove, saopštili su organizatori trke. Bolivija je tako četvrta južnoamerička zemlja, posle Argentine, Čilea i Perua.
Organizatori Dakar Relija saopštili su da će se naredne godine po prvi put u istoriji trka održati u Boliviji, dok će Argentina i Čile biti druge dve zemlje kroz koje će proći svi učesnici najduže trke na svetu.
Dakar-Bolivija2.jpg
"Prvi put u istoriji, učesnici Relija Dakar će proći kroz dve različite zemlje u nekim delovima izdanja relija 2014. Motocikli i kvadovi će ići kroz Boliviju, dok će automobili i kamioni biti na granici između Argentine i Čilea", rekao je direktor trke Etijen Lavinj.
Bolivija je tako postala četvrta zemlja Južne Amerike koja će ugostiti najveću svetsku auto-moto trku, koja se na tom kontinentu održava od 2009. godine.
Argentina i Čile, koji su na spisku zemalja domaćina već pet godina, opet će ugostiti Dakar reli, dok se Peru, koji je bio domaćin relija u dva izdanja, sada ne nalazi na tom spisku.  Gradovi kroz koje će prolaziti reli biće objavljeni u zemljama domaćinima početkom aprila.
Reli Dakar 2014. godine počeće 5. januara u Rosariju u Argentini, a kraj je predviđen za 18. januar u Valparaisu u Čileu.


Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger