Headlines News :
Home » , » Silverston u senci guma

Silverston u senci guma

Written By maxtv on понедељак, 1. јул 2013. | 12:04

Velika nagrada Britanije i pobeda Nika Rozberga ostali su pod senkom čak četiri incidenta koja su vozači imali tokom trke a njihov uzrok su bile zadnji levi pneumatici. Ironija je da se od jedinog proizvođača pneumatika u šampionatu Pirelija baš tražilo da napravi pneumatike koji se brže troše da bi se povećalo uzbuđenje oko odlazaka u boks ove sezone.
Incidenti su se dogodili Luisu Hamiltonu, Felipeu Masi, Žan-Eriku Vernju i Serhiju Peresu, a još nekolicini je pretila ista sudbina, ali su oni poslušali savete timova i izbegavali ivičnjake koliko god je to moguće.
Formila-1-gume.jpg
„Bezbednost je najveći problem, ovo je jednostavno neprihvatljivo." bio je izgičit Hamilton koji je imao defekt u trenutku kada je vodio u trci.
„Mislim da treba da budemo srećni što su posle svih nesreća vozači uspeli da nastave dalje i izbegnu udese. Ali, da se to desilo u nekoj krivini, došlo bi do velike nesreće. Sve ono što se desilo je veoma opasno za sve nas. Mnogi kažu da je to zbog ivičnjaka, ali ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Ovo je neprihvatljivo i moramo nešto da uradimo zbog svoje bezbednosti", naglasio je Masa.
Peres je tokom vikenda u Britaniji dva puta ostao bez zadnjeg levog pneumatika i on je takođe bio veoma ogorčen posle trke.
„Rizikujemo svoje živote i ne bi trebalo da čekamo da se nešto ovako desi da bi se reagovalo. Da se to desilo pri brzini od 250 km/h, moglo je da bude velikih posledica, i zato Pireli mora da reaguje hitno", istakao je Peres.
Formila-1-gume-2.jpg
Posle trke na legendarnom „Silverstonu", predstavnici Pirelija su bili na sastancima sa predstavnicima Svetske automobilske federacije i Pirelijem. Od njih se traži da brzo reaguju, pošto je naredna trka na programu već sledećeg vikenda na „Nirburgringu".
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger