Headlines News :
Home » , » Mesi na sudu 17. septembra - zbog poreza

Mesi na sudu 17. septembra - zbog poreza

Written By maxtv on четвртак, 20. јун 2013. | 15:33

Lionel Mesi će morati da se pojavi na sudu 17. septembra, zajedno sa ocem Horheom, zbog navodne utaje poreza. Javni tužilac Rakel Amado podnela je pre nedelju dana tužbu protiv argentinskog internacionalca pod optužbom da je utajio 4,2 miliona evra u periodu od 2007. do 2009. godine.
Najbolji fudbaler današnjice Lionel Mesi i njegov otac Horhe pozvani su na sud u Barseloni 17. septembra povodom optužbe da su utajili porez u iznosu od četiri miliona evra.
Messi.jpg
Javni tužilac Rakel Amado podnela je pre nedelju dana tužbu protiv argentinskog internacionalca pod optužbom da je utajio 4,2 miliona evra u periodu od 2007. do 2009. godine, preneo je današnji "El Pais".
Mesi je odbacio optužbe i zajedno sa svojim advokatima saopštio je prošle nedelje da je "uvek redovno izmirivao svoje poreske obaveze".
Ukoliko budu proglašeni krivim za ovo delo, Mesi i njegov otac bi po španskom zakonu mogli da dobiju zatvorsku kaznu u rasponu od dve do šest godina. Ovakav rasplet, naravno, nije preterano realan.
Javni tužilac Amado je u tužbi navela da je Mesi u periodu od 2006. do 2009. godine "stekao značajne prihode od treće strane na ime prava zaštite lika, što je tebalo da bude oporezovano".
messi-2.jpg
Mesi nije prvi sportista čiji su prihodi predmet istrage poreskih vlasti.
Pre njega, bivša fudbalska portugalska zvezda Luis Figo, prošle godine je morao da plati 2,4 miliona evra na ime poreza na prihod od prava na zaštitu lika u periodu od 1997. do 1999, dok je igrao za Barselonu.
Takođe, bivša španska teniserka Aranča Sančez Vikario platila je naknadno poreskim vlastima milione evra.
Mesi, bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera u istoriji igre, ako ne i ponajbolji, na Forbsovoj listi najbogatijih sportista nalazi se na desetom mestu. Prošle sezone, zaključno sa junom ove godne, zaradio je 41,3 miliona dolara.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger