Headlines News :
Home » , » Đokovicev plan za odbranu trona

Đokovicev plan za odbranu trona

Written By maxtv on четвртак, 20. јун 2013. | 11:10

Zbog specifične situacije sa svojim najozbiljnijim konkurentom, Rafaelom Nadalom, Novak Đoković će morati propisno da zapne ukoliko želi da istraje na samom vrhu ATP liste do kraja kalendarske godine. Prvi reket sveta je objavio plan da to i učini, odnosno objavio je program turnira na kojima će učestvovati.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je program turnira na kojima će igrati do kraja godine.
NDJ.jpg
Tokom proteklih šest meseci Đoković je učestvovao na deset turnira, od kojih je osvojio tri - Australijan Open, Dubai i Monte Karlo, a u nastavku kalendarske godine nastupiće na devet turnira i braniti ukupno 6.530 ATP poena.
Đokovićeva sledeća stanica je treći Gren slem sezone, onaj u užim teniskim krugovma verovatno i najcenjeniji, Vimbldon, koji se igra od 24. juna do 7. jula.
Prošle godine Novak je na Vimbldonu poražen u polufinalu od Rodžera Federera, tako da će braniti 720 poena.
Nepunih mesec dana nakon Vimbldona, prvi reket sveta će braniti titulu na Rodžers kupu u Montrealu. Kanadski Masters šesti je po redu turnir iz ove kategorije u 2013. godini, a biće održan od 5. do 11. avgusta.
Odmah nakon Montreala, Đoković će učestvovati na jedinom Masters turniru koji do sada nije osvajao, u Sinsinatiju, gde je stigao do finala prošle godine i predstoji mu odbrana 600 ATP poena.
NDJ-2.jpg
Poslednji Gren slem u 2013. godini, Ju-Es Open, na programu je od 26. avgusta do 8. septembra. Prošle godine Novak je zaustavljen u meču za titulu od strane Britanca Endija Mareja, tako da će braniti 1.200 bodova.
Nakon letnje američke turneje, najbolji srpski teniser uputiće se ka Beogradu, gde će sa kolegama iz reprezentacije Srbije odigrati polufinalni okršaj Dejvis kupa protiv selekcije Kanade (13-15. septembra).
Iz Beograda Đoković putuje u Kinu, gde će učestvovati na turnirima u Pekingu (30. septembar - 6. oktobra) i Šangaju (6-13. oktobra). Prošle godine, Novak je ubedljivo trijumfovao na azijskoj turneji i osvojio 1.500 poena. Najpre je u finalu Pekinga savladao Žoa-Vilfrida Congu, a nedelju dana kasnije, u sjajnom meču u Šangaju, i Endija Mareja.
Poslednji Masters u 2013. godini na programu je od 28. oktobra do 3. novembra u Parizu. Đoković će u glavnom gradu Francuske braniti samo 10 poena jer je prošle godine takmičenje završio u drugom kolu.
NDJ-3.jpg
Završni turnir sezone igra se od 4. do 11. novembra, a Đoković će braniti 1.500 poena nakon što je prošle godine u finalu u Londonu savladao Rodžera Federera.
Povoljan ishod Dejvis kup okršaja između Srbije i Kanade u septembru značio bi plasman naše reprezentacije u drugo finale ovog takmičenja, koje je planirano za period od 15. do 17. novembra.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger