Headlines News :
Home » , » Rukometna Super liga menja sistem takmičnja

Rukometna Super liga menja sistem takmičnja

Written By maxtv on четвртак, 20. јун 2013. | 18:29

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) usvojio je konačan predlog sistema takmičenja o kome će Skupština odlučivati 27. juna.
Savez je u javnoj raspravi podržao predlog po kome će od naredne sezone igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja.
O prvaku države će odlučivati plej-of, a o kandidatima za ispadanje plej-aut. RSS je odmrznuo svoj status u SEHA ligi i podržao učešće Vojvodine i Partizana u nacionalnoj Superligi.
Generalni sekretar RSS Božidar Đurković upoznao je prisutne sa aktivnostima reprezentativnih selekcija, održanom žrebu za Svetsko prvenstvo rukometašica, koje se održava u septembru u Srbiji i inspekciji predstavnika IHF koji su posetili sva četiri grada domaćina takmičenja. 

Srbija će po treći put u poslednjie dve godine biti organizator jednog velikog takmičenja, a najbolje reprezentacije sveta boriće se za titulu od 7. do 22. decembra. 

Međunarodna rukometna federacija je žreb za Svetsko prvenstvo rukometašica ocenila kao spektakularan, čime je RSS još jednom dokazao da je vrhunski organizator velikih takmičenja.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger