Headlines News :
Home » , » Vladimir Janković u Panatinaikosu

Vladimir Janković u Panatinaikosu

Written By maxtv on четвртак, 20. јун 2013. | 13:36

Šampion Grčke Panatinaikos angažovao je Vladimira Jankovića, sina legendarnog Slobodana Bobana Jankovića. Janković, nakon još jedne odlične sezone u Panioniosu, među "zelene" dolazi kao veliko pojačanje i jedan od najperspektivnijih igrača Grčke.
Šampion Grčke Panatinaikos uspeo je da angažuje, slažu se u oceni svi mediji u Grčkoj ali i šire, dva ponajbolja mlada igrača iz ove zemlje - Nikosa Papasa i, nama daleko zanimljivijeg, Vladimira Jankovića.
Jankovic.jpg
Oba igrača među atinske „zelene" dolaze iz Panioniosa.
Janković, sin ikone Panioniosa i Crvene zvezde Slobodana Bobana Jankovića, prošle sezone je u proseku beležio 7,2 poena i 3,8 skokova u šest utakmica u Evrokupu.
Najveći utisak ostavila je trojka u poslednjoj sekundi koja je donela njegovom timu pobedu od 101:100, i to u produžetku, protiv Ostendea.
U grčkoj ligi, Jankovć je u proseku postizao 12,5 poena po meču, 6,7 skokova. Njegove odlične igre umnogome su pomogle Panioniosu da završi prvensvo na trećem mestu.
Vladimir Janković je karijeru počeo u Panionisu, gde je od samog početka smatran „detetom kluba" i miljenikom navijača i lokalne zajednice. Igrao je za sve mlađe reprezentativne selekcije Grčke. Sa Grčkom je bio prvak Evrope u konkurencijama do 18 i 20 godina.
Njujork tajms je čak posvetio obimnu priču ovom mladom košarkašu, njegovom odnosu sa navijačima Panioniosa i, neizostavno, načinom na koji se nosi sa ogromnim nasleđem koje je iza sebe ostavio njegov otac.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger