Headlines News :
Home » , » NBA Finale - Trenutak istine

NBA Finale - Trenutak istine

Written By maxtv on четвртак, 20. јун 2013. | 19:19

Više niko nema prednost u seriji, više nije bitno kakvu je ko sezonu imao, više nije bitno koliko je ko plaćen i kolika ko zvezda. Važna je samo jedna stvar - pobeda! Sedma odlučujuća utakmica finalne serije NBa lige između Majami Hita i San Antonio Sparsa. Večeras u Amerikan Erlajns Areni u Majamiju u tri časa po našem vremenu.
Večeras se igra sedma utakmica finalne serije izmeću Majamija i san Antonija, večeras ćemo dobiti šampiona. Novog ili starog - saznaćemo oko 6 sati ujutru.
finale 3.jpg
Bio je Majami pred ambisom, zaostajao je pet poena na dvadeste sekudni pre kraja ali je nekako uspeo da se isčupa i izbori produžetke, kasnije i pobedu u šestoj utakmici. Da li će im to dati krila za večerašnji duel ili su se previše istrošili - pre svega emotivno.
Sa druge strane, igrači San Antonio Sparsa će morati da nađu način da iz glave izbace posledlji meč i veliku priliku koju su propustili. Nema sumnje da Greg Popovič zna i ima ideju kako to da sprovede u delo.
Tek četvrti put u poslednjih 20 godina, NBA šampiona će odlučiti sedma utakmica. Poslednji put nakon majstorice šampioni su postali LA Lejkersi pobedivši Boston Seltikse 2010.godine.
Ključna figura u timu Majamija (verovatno i na meču) biće Lebron Džejms. Igra sjajnoj u plej-ofu, vuče svoj tim, poentira, skače, razigrava... Videćemo da li će na početku utakmice pokušati, kao i do sada, da proigra ekipu a tek u kasnijoj fazi utakmice uzima više šuteva ili će odmah krenuti snažno i jako, i preuzeti poenetrsku ulogi na sebe.
finale2.jpg
Međutim, neće moći sam. Pomoć pre svega može i mora očekivati od ostatka "velike" trojke - Krisa Boša i Dvejna Vejda. Boš je odigrao sjajnu rolu u finišu prošle utakmice i svojim skokovima i blokadama značajno doprineo pobedi. Vejd je u seriji sa Sparsima imao sjajne momente, mnogo je bolji nego protiv Indijane ali je na poslednjoj utakmici odigrao slabije, i opet imao problema sa povredom. Iako je bilo nekih informacija da je neizvestan za utakmicu, "Fleš" će sigurno biti na terenu.
I kod gostuju će jedan član velikog trija morati da odigra dramatično bolje - Manu Đinobili. Vremešni Argentinac je posle sjajne partije u petom susretu potpuno podbacio u prošloj utakmici, loše šutirao i izgubio čak osam lopti. To mu se verovatno neće ponoviti večeras a i ne sme - epilog bi bi fatalan po njegov tim.
U finalnoj seriji sjani Deni Grin bio je ispod svog nivoa u prošloj utakmici. Pogodio je samo jednu "trojku". Večeras mora da se vrati u šuterski ritam i rastereti Tima Dankana i Tonija Parkera. Oni seriju igraju konstano, njihova "pik en rol" igra je stalna pretnja po koš Hita. Tako mora biti i večeras, na još većem nivou, ako žele da osvoje još jedan zajednički prsten. Dosta toga će zavisiti i od Kavaja Lenarda, pre svega od njegove odbrane na Džejmsu i njegovih skokova.
finale1.jpg
Majami je u plej-ofu već igrao jednu sedmu utakmicu (protiv Pejsersa u finalu Istoka) i vrlo snažno odgovorio na taj izazov - ubedljivom pobedom.
San Antonio nije ove godine bio u takvoj situacija ali jeste 2005. u finalu sa Detroit Pistonsima. Epilog znamo - Sparsi su te godine osvojili prsten. Greg Popovič je svakako prednost San Atonija na klupi ako je već Lebron prednsot Majamija na parkertu.
Pobediće srtpljiviji, hrabriji i onaj ko bude manje grešio. Ko će to biti, saznaćemo negde oko 6 sati ujutru po našem vremenu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger