Headlines News :
Home » , » Mali rukometaši velikog srca

Mali rukometaši velikog srca

Written By maxtv on четвртак, 20. јун 2013. | 14:25

Ministarka sporta Alisa Marić priredila je prijem za mlade rukometaše Crvene zvezde, koji su oduševili javnost u Srbiji odlukom da prikupe novac za operaciju butne kosti svog druga Andrije Solunca, igrača večitog rivala Partizana. Obično ovde u ministarstvu priređujemo prijem za sportiste posle osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Ali, vi ste ovim plemenitim gestom pokazali pravu suštinu sporta i fer-pleja, rekla je ministarka Marić.
Ministarka sporta Alisa Marić priredila je prijem za mlade rukometaše Crvene zvezde, koji su oduševili javnost u Srbiji odlukom da prikupe novac za operaciju butne kosti svog druga Andrije Solunca, igrača večitog rivala Partizana.
Rukomet.jpg
Ministarka je crveno-belim nadama Luki Popoviću, Nikoli Renduliću, Stefanu Damjanoviću, Vanji Milanoviću, Ivanu Jovanoviću, Nikoli Marinkoviću, kao i treneru Bratislavu Stojmenoviću zahvalila što su svima pokazali šta su prave ljudske vrednosti.
"Obično ovde u ministarstvu priređujemo prijem za sportiste posle osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Ali, vi ste ovim plemenitim gestom pokazali pravu suštinu sporta i fer-pleja, pokazali šte da imate veliko srce i zrelost koju mnogi odrasli ne pokazuju. Hvala vam, Vi ste ponos države", rekla je Marićeva i Zvezdinim rukometašima uručila majice i šolje sa logom akcije "Fer-plej je pobeda".
Marićeva je podsetila da je 2013. godina proglašena godinom tolerancije u sportu i fer-pleja.
"Ovo što ste vi učinili za vašeg druga daje pravi smisao akciji. Ministarstvo će krajem godine izabrati najbolji primer fer-pleja i moram da kažem da ste ovim nesebičnim potezom ušli u konkurenciji da ponesete ovu titulu", poručila je Marićeva.
Kapiten crveno-belog tima Luka Popović istakao nje da je njihova želja bila samo da pomognu drugu, kako bi se on što pre oporavio i vratio na teren.
"Bez obzira što Andrija igra u protivničkom klubu, on je naš drug iz reprezentacije i privatno se družimo. Nadamo se da će on za šest-sedam meseci ponovo igrati rukomet, a voleli bismo i da dođe do spuštanja tenzije koja postoji između dva naša kluba", rekao je Popović.
Prijemu u Palati Srbija prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, kao i trener rukometaša Crvene zvezde Nenad Peruničić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger