Headlines News :
Home » , » Izgubili smo kontakt sa ULEB-om

Izgubili smo kontakt sa ULEB-om

Written By maxtv on среда, 27. март 2013. | 17:18


Direktor Superlige Srbije Predrag Bojić izjavio je da se nisu svi klubovi izjasnili o tome da li žele da se takmičenje vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije.
"Samo pet ili šest klubova se izjasnilo o tome, a niko se nije izričito izjasnio. Svi čekaju da vide šta će se desiti", rekao je Bojić grupi novinara u Kući košarke u Beogradu.
Derbi-kosarka.jpg
On je na novinarsko pitanje potvrdio da su Partizan i Crveni zvezda odgovorili na anketu, ali je kazao da se nisu izričito izjasnili, već žele da vide šta dobijaju, a šta gube.
Bojić nije rado hteo da govori o nedoumicama koje se tiču Jadranske lige, ali je na insistiranje novinara pristao da kaže svoje mišljenje oko nepoznanica kako se ide u Evroligu iz regionalnog takmičenja, kao i o lošoj komunikaciji čelnika lige i klubova.
"Prosto ne mogu da verujem da se sve ovo dešava. Ovo je prvi put, a pratim sport veoma dugo, ne samo košarku, da meni još uvek nije jasno ko može, a ko ne može da ide u Evroligu, najiskrenije", rekao je Bojić.
Svi srpski klubovi iz Jadranske lige izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što nije na vreme objavljeno šta donosi plasman u tom takmičenju, kao i zbog organizacije završnice.
Novinari su zato s Bojićem pokrenuli staru temu povratka klubova iz Jadranske lige u domaće takmičenje, ali je on ukazao na staru činjenicu da srpska košarka nema dobru saradnju sa ULEB-om, vodećom organizacijom za klupsku košarku u Evropi.
"Zaista mislim da smo izgubili korak u komunikaciji sa ULEB-om onda kada je to bilo bitno, kada je ta organizacija vodila rat s Fibom. Zato smo u situaciji da nam je Jadranska liga veza sa ULEB-om i da mi nemamo ingerencije, a to je najveći problem", rekao je Bojić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger