Headlines News :
Home » , » Zvezdin pohod na Ligu Evrope!

Zvezdin pohod na Ligu Evrope!

Written By maxtv on четвртак, 18. јул 2013. | 16:29

Crvena zvezda večeras počinje možda i presudnu sezonu za oporavak kluba, sezonu u kojojoj će primarni cilj biti vraćanje titule u Ljutice Bogdana a sekundarni da se dogura što dalje u Evropi, tj uđe u grupnu fazu Lige evrope. Protivnik na otvarnju sezone je islandski IBV u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica počinje u 20.30 časova a prenos je na Max Sport TV.
''U sezonu novu kreće grupa vernih delija, ićećemo svuda, ako Bog da sreće, slaviće se titula''. Ovako glasi pesma navijača Zvezde koja najbolje opisuje ono što će večeras početi na Marakani. Večeras počinje sezona velikih očekivanja za Crvenu zvezdu. Protivnik u drugom pretkolu Lige Evrope biće IBV sa Islanda. Meč počinje u 20.30 uz prenos na Max Sport TV.
zvezda 4.jpg
Prva prepreka na tom dugom putu biće malo poznata ekipa IBV-a sa Islanda. Oni na Marakanu stižu nakon tesne pobede i vrlo teškog prolaza u dvomeču sa ekipom HBV-a sa Farskih ostrva.
Crveno-beli su apsolutni favoriti u predtojeća dva duela i sve osim lagane i ubedljive pobede i prolaska Zvezde bilo bi ravno senzaciji. No, Islanđani se sigurno neće predati bez borbe, što je i najavio najpoznatio igrač ove ekipe, nekadašnji golman Engleske i nekoliko premijerligaških klubova, Dejvid Džejms.
Naravno, igrači Zvezde će protivnika morati da shvate vrlo ozbiljno i uću u utakicu bez potcenjivačkog stava. Jednostavno, kvalitet koji je evidentno na njihovoj strani moraju pokazati i dokazati na terenu Marakane.
Najtrofejniji srpski klub u ovaj meč i novu sezonu ulazi nakon velih preomena koje je pretrpeo igrački kadar i stručni štab. Novi trener Slaviša Stojanović preuzeo je okrnjenu ekipu od Rikarda Sa Pinta, koji nije imao strpljenja za probleme u klubu. Slovenac srpkog porekla u Zvezdu je došao tiho i odmah prionuo na naporan rad, sa jasnim ciljem kako želi da izgleda tim ali i sa vremenom kao svojim protivnikom.
zvezda 1.jpg
Nakon pravog malog egzodusa igrača sa Marakane, u klub su stigli Mijailović, Rakić, Kovačević i svakako najzvučnije ime ovog prelaznog roka u Srbiji - reprezentativni vezista Miloš Ninković.
Crveno-beli i dalje imaju najviše problema i najmanje konkurencije u zadnjoj liniji, gde će na početku sezone gotovo sigurno igrati skoro golobradi Krneta, Lazić i Marinković. U nedelju bi trebao da stigne i mladi peruanac Aruho a do kraja prelaznog roka sigurno još jedan ako ne i dva defanzivna fudbalera.
Zvezda nije još uvek u punom takmičarskom ritmu i ova utakmica ne dolazi baš u najbolje vreme, ali i u takvoj sitaciji, tim sa Marakane je veliki favorit i prolaz dalje ne sme se dovoditi u pitanje.
Trener Stojanović je na pripremam uigravao taktiku 4-3-3 i u toj formaciji će Zvezda najverovatnije nastupiti i večeras. Posebnu pažnju strateg crveno-belih će obratiti na duge lopte, brze kontre i igru iz prekida, što je najače oružije ekipe iz Vestmaneja.
zvezda 3.jpg
Tim koji će se najverovatnije suprostaviti IBV-u je sledeći:
Bajković - Mijailović, Lazić, Krneta, Vešović - Milijaš, Kovačević, Ninković - Pečnik, Kasalica i Dauda.
Meč na našem najvećem stadionu počinje u 20.30 a prenos utakmice možete pratiti na Max Sport TV.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger