Headlines News :
Home » , » Liga Evrope: Častan poraz Jagodine, pobeda Vojvodine

Liga Evrope: Častan poraz Jagodine, pobeda Vojvodine

Written By maxtv on четвртак, 18. јул 2013. | 22:46

Jagodina - Rubin 2:3, Vojvodina - Honved 2:0. Jagodina je poražena od objektivno kvalitetnijeg Rubina, ali je pokazala da nije zalutala na evropsku scenu. Jagodinci, nagrađeni aplauzom na kraju susreta, su uspeli da postignu i svoje prve pogotke na jednoj evropskoj utakmici. Vojvodina, tokom većeg dela susreta sa igračem manje, sasvim zasluženo slavila protiv mađarskog Honveda. Novosađani imaju sasvim dobru osnovu za prolazak u naredno kolo.
Fudbaleri Vojvodine su u Novom Sadu savladali ekipu mađarskog predstavnika Honveda sa 2:0, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Vojvodina.jpg
Golove na stadionu Karađorđe postigli su Branislav Trajković u 19. i Stojan Vraneš u 71. minutu iz jedanaesterca.
Uspeh Novosađana je tim veći ako se zna da su 70 minuta igrali sa igračem manje, jer je sudija Rudi Buke iz Francuske u 21. minutu pokazao crveni karton Bojanu Nastiću zbog prekršaja nad odbrambenim igračem Honveda Botonom Baratom.
Kraj meča navijači Vojvodine, njih oko 7.000, dočekali su u karnevalskoj atmosferi, a pravim ovacijama sa terena je ispraćen Abubakar Oumaru, nad kojim je i načinjen jedanaesterac koji je uspešno izveo Vraneš.
U toj akciji Oumaru je prikazao pravo fudbalsko majstorstvo, kada je sam predriblao celu odbranu protivnika nateravši ih da ga sruše u šesnaestercu.
Vojvodina je tako stekla lepu prednost pred revanš koji je na programu sledećeg četvrtka u Buduimpešti.
Vojvodina-2.jpg
U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Jagodina je na svom terenu izgubila od Rubina iz Kazanja rezultatom 3:2 (2:0) i tako znato umanjila šanse da prođe u naredno kolo kvalifikacija.
Drugo učešće u kvalifikacijama za evrokupove Jagodinci će po svoj prilici završiti posle revanša u Tatarstanu, ali su protiv jedne od najboljih ruskih ekipa, učesnika četvrtfinala Lige Evrope prošle godine, prikazali veoma dobru igru. 
Velika je šteta što su se fudbaleri Jagodine na početku susreta pomalo uplašili velikog protivnika, što su Rusi znalački iskoristili i postigli dva gola.
U drugom poluvremenu Jagodina je bila potpuno ravnopravna, ako ne i bolja, i uz malo sreće mogla je da ostvari bolji rezultat.
Rubin je poveo u 12. minutu golom Aleksandra Prudnjikova, a na 2:0 ie povisio je Bibras Naćo u 20. minutu.
Srbija.jpg
Prvi pogodak u evrokupovima u istoriji jagodinskog kluba postigao je Dario Damjanović u 72. minutu, a utakmicu je tri minuta pre kraja rešio Rondon, postigavši treći gol za svoj tim.
Konačan rezultat postavio je Miloš Lepović u nadoknadi vremena.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger