Headlines News :
Home » , » Vojvodina za osvetu, Jagodina za istoriju

Vojvodina za osvetu, Jagodina za istoriju

Written By maxtv on четвртак, 18. јул 2013. | 16:58

Prebogati fudbalski dan u Srbiji upotpunjuju mečevi Vojvodine i Jagodine u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani igraju sa mađarskim Honvedom, ekipom koja ih je davne 1990. godine eliminisala iz Kupa Evropskih Šampiona. Južnije, u srcu Pomoravlja, Jagodina dočekuje moćni Rubin iz Kazanja, i tako ispisuje najslavniju stranicu svoje istorije.
Vojvodina i Jagodina su se, sa punim pravom, izborile za status klubova koji u domaćim okvirima, zajedno sa Partizanom i Crvenom zvezdom, čine „veliku četvorku."
Vojvodina.jpg
U četvrtak imaju priliku da svoj kvalitet iskažu i u drugom po važnosti evropskom takmičenju.
Vojvodina u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, na svom „Karađorđu", dočekuje mađarski Honved.
Izabranici Marka Nikolića će učiniti sve da izbore povoljan rezultat u meču sa legijom stranaca iz Budimpešte, koji bi im garantovao nešto mirniji revanš.
"Suočićemo se rivalom predvođenim italijanskom stručnjaku Marku Rosiju. Među raspoloživim igračima ima čak 11 stranaca, a prikupljene informacije ukazuju da je glavna odlika Honvedove igre taktička disciplina, po čemu je prepoznatljiv italijanski fudbal. To nameće obavezu da uzvratimo istom merom, da pristupom, velikom željom i samopouzdanjem uspostavimo ravnotežu na terenu. Tako bi se ispunili preduslovi da do izražaja dođe naš kvalitet", rekao je trener Novosađana.
U prvom planu svih navijača i ljubitelja kluba iz Srpske Atine jeste zdravstveno stanje Kamerunca Abubakara Oumarua. On „vuče" povredu ligamenata skočnog zgloba, i pitanje je da li će se naći u startnoj postavi.
Nešto južnije, danas će biti ispisana nova, verovatno i najsvetlija stranica istorije fudbala u Jagodini. Takođe u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u srcu Pomoravlja, Jagodina će nasvom stadionu dočekati moćni Rubin iz Kazanja.
Jagodina.jpg
Dvostruki šampion Rusije je bio najteži protivnik koga su Jagodinci mogli da dobiju, i to ubedljivo, ali niko i ne pomišlja na predaju. Naprotiv.
"Rubin je najteži rival, ali nije bauk. Nosi slavno ime, ima snažan tim sa evropskim iskustvom. To je ekipa koja se ogledala na međunarodnoj sceni, sa najjačim evropskim klubovima, Barselonom, Čelsijem, Atletikom iz Madrida... Naši aduti su navijači i činjenica da smo sačuvali tim iz protekle sezone koja je za Jagodinu bila po svemu uspešna. Uz to naš motiv je veći i od obližnjeg Đurđevog brda", istakao je fudbaler „ćurana" Milan Đurić.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger