Headlines News :
Home » , » Liga Evrope: Pobeda Zvezde na startu sezone

Liga Evrope: Pobeda Zvezde na startu sezone

Written By maxtv on четвртак, 18. јул 2013. | 22:56

Crvena zvezda - IBV 2:0. Dva pogotka u mreži borbenih gostiju sa Islanda, u režiji Pečnika i Mijailovića, bili su dovoljni Crvenoj zvezdi da napravi uspešan prvi korak u ovogodišnjoj evropskoj odiseji. Sjajan ambijent na najvećem srpskom stadionu obeležio je debi Miloša Ninkovića u crveno-belom dresu.
Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli kvalifikacije za Ligu Evrope, pošto su večeras u prvom meču drugog kola savladali islandskog predstavnika IB Vestmaneju sa 2:0 (1:0).
Zvezda.jpg
Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred 32.886 gledalaca, a sudio je Italijan Luka Banti.
Strelci: Pečnik u 13. i Mijailović u 75. minutu.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mijailović (od 90. Mirić), Kovačević, Ninković, Milijaš (od 71.Savićević), Pečnik, Kasalica (od 25. Mladenović), Dauda.
IBV: Džejms, Olafson, Gudjonson, Sigurbjornson, Garner, Hreidarson (od 73. Peturson), Porsteinson, Maveje, Džefs (od 90+3. Sper), Porvardson (od 87.Ingason), Gudmundson.
Zvezda-2.jpg
Nije bilo lako, ali su fudbaleri Crvene zvezde strpljivom i odgovornom igrom ostvarili dva najvažnija cilja u prvom meču protiv nezgodnih Islanđana - izboren je trijumf i to bez primljenog gola. Skoro da se može reći kako je veći deo posla završen, naravno uz konstataciju da će crveno-beli i u revanšu morati da odigraju na istom nivou.
Uoči meča pričalo se o debiju trenera Slaviše Stojanovića i najvećeg letošnjeg pojačanja Miloša Ninkovića, a posle 90 minuta ispostavilo su da su junaci večeri preostala dvojica novajlija - Slovenac Nejc Pečnik i iskusni levi bek Nikola Mijailović.
Zvezda-3.jpg
Prvi je u 13. minutu majstorski reagovao na asistenciju Filipa Kasalice i odmah „kupio" srca navijača Crvene zvezde, dok je drugi u 75. minutu fenomenalnim solo prodorom i još lepšim pogotkom omogućio crveno-belima da znatno rasterećenije putuju na Island.
Malo je nedostajalo da „zvezda" večeri bude golman domaćina Boban Bajković. Loše je reagovao u 44.minutu posle udarca Džefsa, lopta je krenula u mrežu, skoro svi na stadionu su je i videli tamo, ali je Bajković uspeo da je stigne i izbaci u polje.
Komplimente za debi u crveno-belom dresu zaslužuje i pojačanje iz Spartaka Aleksandar Kovačević.
Zvezda-4.jpg
Revanš meč igra se za sedam dana na Islandu.
Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da je pobeda od 2:0 nad islandskim IBV-om "realan rezultat", a kazao je i da njegove fudbalere očekuje mnogo rada pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
"Pobeda možda i jeste mogla da bude ubedljivija, ali moramo biti iskreni i reći da su i oni imali svoje šanse, pogotovo u prvom poluvremenu, tako da je ovo realan rezultat", rekao je Stojanović RTS-u odmah posle meča.
Zvezda-5.jpg
Trener je kazao da je njegova ekipa ovako počela sezonu domaćih utakmica, ali da ekipu čeka još mnogo posla. 
"Ima još mnogo posla, ali ovako smo otvorili sezonu domaćih utakmica. čestitam momcima, čeka nas rad, rad i samo rad...Moramo mnogo toga da popravimo pred revanš. Moramo da se pripremimo i odmorimo. čeka nas dug put gore. Samo mirno", rekao je Stojanović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger