Headlines News :
Home » , , » Kopa Libertadores: Olimpija na korak od titule (VIDEO)

Kopa Libertadores: Olimpija na korak od titule (VIDEO)

Written By maxtv on четвртак, 18. јул 2013. | 11:43

Fudbaleri Olimpije savladali su Atletiko Mineiro u prvom meču finala Kopa Libertadores i došli na korak od osvajanja svoje četvrte titule u ovom takmičenju.
Beta/AP Photo/Jorge Saenz
Ekipa iz Paragvaja je na svom terenu u Asunsionu bila bolja od brazilskog predstavnika rezultatom 2:0, pa na revanš ide sa velikim rezultatskim kapitalom.
Pogotke za domaću ekipu postigli su Alehandro Silva u 23. i Vilson Pitoni u poslednjem minutu utakmice.
Olimpija je bila bolji rival tokom većeg dela meča, a to se najbolje vidi u 15 šuteva ka golu, naspram devet protivničkih. Inicijativa se domaćoj ekipi isplatila već u 23. minutu. Alehandro Silva je prihvatio loptu na nekih 40 metara od gola, vukao je pored neshvatljivo statične odbrane Mineira sve do ivice šesnaesterca, odakle je poslao veoma precizan udarac i od stative zatresao mrežu. 

Imao je brazilski tim koliko-toliko aktivan rezultat za revanš, ali ih je drugi pogodak Olimpije stavio u veoma tešku situaciju. U poslednjim trenucima meča, Pitoni je sjajno izveo slobodnjak sa 18 metara i elegantnim udarcem pogodio gol golmana Viktora. Posle ovog pogotka bilo je jasno da će se Ronaldinjo koji igra za Atletiko jako teško upisati u istoriju kao fudbaler koji je osvojio i Kopa Libertadores i Ligu šampiona. 

Gostujuća ekipa završnicu meča igrala je sa fudbalerom manje, pošto je u 89. minutu drugi žuti karton i isključenje zaradio Ričarlison. 

Revanš utakmica finala igra se sledeće srede u brazilskom gradu Belo Horizonte. 

Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger