Headlines News :
Home » , » Poraz košarkaša do 20 godina na turniru u Turskoj

Poraz košarkaša do 20 godina na turniru u Turskoj

Written By maxtv on субота, 29. јун 2013. | 22:01

Mladakošarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) doživela je prvi poraz na turniru „Turgut Atakol“ u Turskoj.
Izabranici selektora Vlade Jovanovića izgubili su u četvrtom kolu istambulskog turnira od selekcije Francuske sa 59:52.
Srbiju je predvodio krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović sa 20 poena (8-12), 5 skokova i 2 asistencije. Dobar je bio i Nenad Miljenović sa 15 poena i 3 asistencije.
Fizički dominantna selekcija Francuske mnogo se bolje snašla u prvim minutima susreta i već sredinom prvog perioda stekla ozbiljnu prednost – 15:4. Razlika je ostala gotovo ista (35:26) i posle prvog poluvremena, najviše zbog sjajnog šuta „trikolora“ za tri poena (8-6) i što osim Luke Mitrovića u ovom periodu igre nije bilo previše raspoloženih pojedinaca u našim redovima. 

U nastavku meča reprezentativci Srbije su zaigrali mnogo bolje, daleko čvršće u odbrani, mnogo smelije u napadu. Pravi ritam prvi je pronašao Nenad Miljenović, a sa pet uzastopnih poena Nemanje Krstić, šest sekundi pre kraja treće deonice došlo je do preokreta – 43:42. Ipak, bilo je to sve što je sastav selektora Jovanovića uspeo da uradi do kraja utakmice. Francuzi su veoma brzo odgovorili serijom 12:2 (36 minut), čime su sve dileme oko pobednika ovog dvoboja praktično bile rešene. 

U poslednjem, petom kolu turnira „Turgut Atakol“ reprezentacija Srbije u nedelju od 19:00 časova igra protiv domaće selekcije Turske. 

SRBIJA U20: Reljić, Krstić 7, Marinković 3, Avramović 2, Mitrović 20, Miljenović 15, Tasić, Bojić, Milošević, Bezbradica 4, Mišković, Đorđević 1.
FRANCUSKA U20: Tirpen 7, Harli, Noel, Žan – Šarl 20, Maj, Invernici 9, Džon 1, Dalo 5, Kozan 2, Žaita 15, Poarie.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger