Headlines News :
Home » , » Mladi košarkaši ubedljivi - tri od tri

Mladi košarkaši ubedljivi - tri od tri

Written By maxtv on субота, 29. јун 2013. | 18:49

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina zabležila je i treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Češkoj savladavši Senegal sa ubedljivih 80:49.
Izabranici Dejana Mijatovića su pobedom nad Australijom u prošlom kolu obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja i osigurali prvo mesto u C grupi.
Srbija će u narednoj rundi igrati sa tri najbolje ekipe iz D grupe, a to su SAD, Rusija i Kina.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mihajlo Andrić sa 13 poena, a po jedan manje postigli su Vasilije Micić i Nikola Andrić. ’Dvocifren’ je bio i Nikola Milutinov koji je upisao deset poena.

Šampioni Afrike pružali su više nego solidan otpor većim delom prve četvrtine, kad su Vasilije Micić i Mihajlo Andrić pogodili prve trojke za našu selekciju. Novim pogotkom iza linije 7,25 Stefana Pota, Srbija je u 15. minutu imala već 16 poena prednosti – 35:19, kad je već bilo jasno da će do kraja meča jedini nepoznanica biti samo razlika kojom će naši reprezentativci trijumfovati.

Iako naš mladi tim nije uspeo da poentira u prva četiri minuta treće četvrtine, na kraju ovog perioda ipak je imao još uverljivije vođstvo – 58:23. Pošto šut sa distance nije previše služio četu selekotra Mijatovića, akcije su se uglavnom završavale ispod samog koša gde su dominirali Nikola Janković i Nikola MilutinovI u samoj završnici naši reprezentativci nisu previše forsirali, samo su povremeno pokazivali da su daleko kvalitetniji i talentovaniji od vršnjaka iz Senegala koji su posle poraza od Australije i Brazila odigrali najbolju utakmicu na šampionatu u Češkoj.

"Čestitke momcima na trećoj pobedi i plasmanu u drugu fazu šampionata. Plan selektora Mijatovića je bio da se odigra maksimalno ozbiljno, da se isprobaju još neke taktičke varijante i da svi igrači dobiju priliku. Senegal je odigrao najbolju utakmicu na turniru. Šutirali su mnogo bolje nego na prva dva meča, ali su bili i prilično grubi. Niko srećom nije povređen, što je u ovakvim mečevima možda i najvažnije. Predstoji nam dan odmora kako bi se što bolje pripremili za drugu fazu prvenstva i borbu za četvrtfinale, gde nas očekuju mnogo teži protivnici", istakao je Đorđe Adžić, pomoćni trener u Stručnom štabu U19 reprezentacije Srbije.

SRBIJAPot 5, Novak 8, M. Janković 2, Jokić 7, Kutlešić 4, Micić 12, Anđušić, 3 Milutinov 10, N. Janković 12, Andrić 13, Dobrić, Šalić 4.

SENEGAL: A. Dijalo 3, Dijata 9, Sankare, C. Dijalo, Ndijae 8, Mbaje 8, Fal 8, Kane 2, Ndoje 11, Tala, Gije, Badijane.

Tabela:
1. Srbija 3:0 6
2. Australija 2:1 5
3. Brazil 1:2 4
4. Senegal 0:3 3
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger