Headlines News :
Home » , » Košarkašice za bronzu sa Turkinjama

Košarkašice za bronzu sa Turkinjama

Written By maxtv on субота, 29. јун 2013. | 13:44

Srbija će imati priliku da Evropsko prvenstvo za košarkašice završi sa medaljom. Protivnik u meču za treće mesto je Turska, čiju selekciju naše reprezentativke izuzetno cene. Međutim, smatraju i da su sposobne da je pobede.
Srpska košarkašica Tamara Radočaj rekla je da njena reprezentacija ima velike šanse da pobedi Tursku u utakmici za treće mesto i tako osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.
Srbija.jpg
"Pokušaćemo da se odmorimo i što bolje pripremimo sa duel sa Turskom. Realno, imamo velike šanse, to ipak nije ekipa Francuske ili Španije, koje u ovom trenutku igraju neverovatno. Borićemo se kao i do sad i probaćemo da pobedimo i dođemo do medalje", rekla je Tamara Radočaj.
Radočaj je istakla da je reprezentacija Srbije samim plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva ostvarila neverovatan uspeh.
"Mi bismo bile srećne da nam je neko pre prvenstva ponudio mesto među prve četiri ekipe i plasman na Svetsko prvenstvo. Ostvarile smo neverovatan uspeh", kazala je Radočaj.
Ona je navela da je Turska selekcija veoma jaka na poziciji centra, gde ima dve dominantne igračice.
"Nismo se mnogo sastajali sa Turskom, ali poznajem nekoliko njihovi igračica, dosta su jake na centarskim pozicijama, imaju dve dominantne petice, jednu Amerikanku... Igraju čvrsto i snažno, ali pokušaćemo da uđemo rasterećeno u utakmicu jer nemamo šta da izgubimo. Daćemo sve od sebe, samo je važno da budemo koncentrisane", rekla je Tamara Radočaj.
Srbija-2.jpg
Ana Dabović, koja je prošle sezone igrala u Ankari, rekla je da Turska ima veće šanse, ali da njena ekipa želi da pobedom i medaljom završi prvenstvo.
"Iskusne su, igraju zajedno dosta dugo. One imaju veće šanse, ali ko se tog dana bude više borio taj će pobediti. Do sada smo već ostvarile fenomenalan uspeh, ali bi bronzana medalja bila... Želimo da na pravi način završimo ovo prvenstvo - pobedom", rekla je Ana Dabović.
Ona je tursku ligu ocenila kao najjaču u Evropi.
"Mislim da je turska liga najjača u Evropi, imaju dve veoma jake ekipe, Galatasaraj i Fenerbahče i košarkašice iz tih timova čine ovu njihovu reprezentaciju", rekla je Dabovićeva.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger