Headlines News :
Home » , » Stanković prvak Evrope u boksu

Stanković prvak Evrope u boksu

Written By maxtv on субота, 30. март 2013. | 12:09


Srpski bokser Nenad Stanković postao je prvak Evrope u poluteškoj kategoriji u IBF verziji, nakon što je savladao Hamzu Vanderu, inače Šveđanina poreklom iz Ugande. Stanković je do trijumfa stigao pošto je sudija prekinuo meč u četvrtoj rundi, posle odlične serije udaraca borca iz Srbije.
Srpski bokser Nenad Stanković postao je prvak Evrope u poluteškoj kategoriji u IBF verziji, nakon što je savladao Hamzu Vanderu, inače Šveđanina poreklom iz Ugande.
boks.jpg
Stanković je do trijumfa stigao pošto je sudija prekinuo meč u četvrtoj rundi, posle serije udaraca borca iz Srbije, zbog kojih je Vandera nekoliko puta bio u nokdaunu.
Stankoviću je ovo druga titula, posle naslova prvaka sveta u kruzer kategoriji koju je osvojio u Beogradu 2011. godine. On je najavio borbu za prvaka sveta protiv aktuelnog šampiona Abrahama Artura.
"Ova pobeda mi mnogo znači, ona predstavlja iskorak za mene i moju državu i zato je posvećujem Srbiji i predsedniku Nikoliću", rekao je Stanković.
Stanković je istakao odlične fizičke karakteristike protivnika, ali i svoju taktičku pripremu, za koju veruje da mu je donela pobedu.
"Znao sam da se radi o brzom bokseru i zato sam ga pobedio upravo njegovim oružjem", rekao je Stanković koji je u četvrtoj rundi presekao meč eksplozivnom serijim, primoravši sudiju da prekine meč.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger