Headlines News :
Home » , » Karabatiću ukinuta kazna

Karabatiću ukinuta kazna

Written By maxtv on субота, 30. март 2013. | 12:51


Žalbena komisija Francuske rukometne federacije ukinula je kaznu francuskom reprezentativcu Nikoli Karabatiću zbog navodnog klađenja i kasnijeg nameštanja utakmice Seson Sevinj - Monpelje. Mladenu Bojinoviću ublažena suspenzija.
Žalbena komisija Francuske rukometne federacije ukinula je kaznu francuskom reprezentativcu Nikoli Karabatiću. Kazna od šest mečeva zabrane igranja zbog sumnje da su se kladili i namestili rezultat utakmice Seson Sevinj - Monpelje ukinuta je i Draganu Gajiću i Isamu Težu.
Nikola-Karabatic.jpg
Svo oni su oslobođeni krivice, jer nije bilo dokaza da su se kladili i utucali na ishod susreta.
Žalbena komisija je četvorici drugih rukometaša koji su priznali da su se kladili, Mladenu Bojinoviću, Luki Karabatiću, Samuelu Onrubiju i Primožu Prostu, potvrdila kaznu.
Njima je ipak prvobitna suspenzija od šest utakmica ublažena na zabranu nastupa na četiri susreta. Ustanovljeno je da su se oglušili o sportsku etiku, ali je do ublaživanja došlo zbog činjenica da im je ovo prvi prekršaj.
Bojinovic.jpg
Disciplinska komisija je kaznila sedmoricu igrača 4. februara sa šest mečeva zabrane nastupa, uslovno na godinu dana, i novčano sa po 1.350 evra, ali su svi uložili žalbu na tu odluku, kao i klub Monpelje.
Klubu je poništena novčana kazna, jer nije uticao na odluku igrača da se klade i nameste rezultat.
Sedmorica rukometaša, koji su tada nastupali za Monpelje, bili su osumnjičeni za malverzacije na štetu francuskih igara na sreću. Osumnjičeni su da su uplatili oko 88 hiljada evra na poraz Monpeljea od Seson Sevinja.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger