Headlines News :
Home » , » Ubedljive pobede "večitih"

Ubedljive pobede "večitih"

Written By maxtv on субота, 30. март 2013. | 22:00


Davis Bertans i Bogdan Bogdanović doneli ubedljivu pobedu Partizanu nad Mega Vizurom (95:64) u okviru prvog kola Superlige Srbije. Zvezda u drugom poluvremenu slomila otpor Užičana i stigla do ubedljivog trijumfa (97:66).
Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir Mega Vizuru sa 95:64 (17:19, 22:21, 29:9, 27:15) u utakmici 1. kola Super lige Srbije. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Davis Bertans sa 21 poenom, dok je Bogdan Bogdanović imao "dabl-dabl" učinak od 18 poena i 10 skokova. U ekipi Mega Vizure istakao se Vasilije Micić sa 22 poena uz četiri asistencije, a Nemanja Krstić ubacio je 11.
Partizan-Mega.jpg
U prvoj četvrtini nijedna ekipa nije uspela da stekene veću prednost. Posle dve vezane trojke Nemanje Dangubića i Micića, Mega Vizura je povela sa 10:4, što je najveća prednost jedne ekipe u prvom delu igre.
Usledilo je nekoliko grešaka ekipe Dejana Milojevića, pa je Partizan, pre svega zahvaljući poenima Žofrea Lovrenja, napravio seriju od 9:0 i poveo sa 13:12. Do Kraja prve četvrtine bolji su se snašli gostujući košarkaši i otišli na prvi odmor s prednošću od dva poena.
I drugu četvrtinu obeležile su serije obe ekipe, prvo je Mega napravila seriju od 7:0 i posle tehničke greške koja je svirana treneru Partizana Dušku Vujoševiću povela sa 26:20. U tim trenucima glavnu ulogu u redovima crno-belih preuzeo je Bertans i posle njegovog atraktivnog zakucavanja i nesportske lične greške nad njim, crno-beli su serijom od 8:0 uspeli da povedu sa 28:26.
Mega vizura je zahvaljujući dobrom šutu za tri poena na poluvreme ipak otišla s prednošću od 40:39.
U trećoj četvrtini aktuelni šampion Srbije zaigrao je mnogo agresivnije i organizovanije u odbrani i uspeo da prelomi meč, a istim tempom Partizan je igrao i u poslednjem periodu.
Partizan je treću četvrtinu završio s ubedljivih 19 poena prednosti, dok je do kraja meča samo povećavao prednost, pa je na kraju zasluženo pobedio Mega Vizuru u prvom kolu Super lige.
Juče je Vojvodina pred svojim navijačima pobedila Metalac sa 81:77.
Crveno-beli "slomili" Užičane
Košarkaši Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita i na startu Superlige Srbije savladali večeras Slobodu u Užicu sa 97:66 (20:21, 26:22, 23:12, 28:11).
Rakocevic.jpg
Domaćin je u prvih 20 minuta držao priključak, ali je iskusniji i kvalitetniji tim trenera Vlade Vukoičića u nastavku dominirao i došao do ubedljivog trijumfa.
Najefikasniji u redovima pobednika bili su Igor Rakočević sa 20 i Boris Savović sa 16 poena, a dvocifren učinak imali su i Vuk Radivojević sa 11 i Elton Brfaun sa 10 poena.
Kod Užičana Obrenović je postigao 17, a Arnautović 15 poena.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger