Headlines News :
Home » , » Bulsi ''brejknuli'' Majami, San Antonio jedva

Bulsi ''brejknuli'' Majami, San Antonio jedva

Written By maxtv on уторак, 7. мај 2013. | 11:33


Košarkaši Čikaga pobedili su u noći između ponedeljka i utorka aktuelne šampione Majami sa 93:86 i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi. San Antonio tek nakon dva produžetka i tojke Đinobilija sekund pre kraja slavio protiv Golden Stejta sa 129:127 i poveo sa 1:0 u seriji.
Manu Đinobili ''trojkom'' sekund pre kraja drugog produžetka doneo pobedu svom San Antoniu protiv žilavih Voriorsa dok je Čikago napravio malo iznenaženje i slavio u Majamiju za 1:0 u seriji.
Čikago je dva minuta pre kraja gubio sa 83:86, ali je nakon toga postigao 10 uzastopnih poena i došao do važne pobede na gostujućem terenu.
Nejt Robinson je sa 27 poena i devet asistencija predvodio Bulse do pobede, a dobru partiju pružio je i Džimi Batler sa 21 poenom i 14 skokova.
Žoakim Noa dodao je 13 poena, a Tadž Gibson poen manje za Čikago, koji je naneo prvi poraz Majamiju u poslednjih 13 utakmica. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije ulazio u igru.
Lebron Džejms postigao je 24 poena za Majami, a Dvejn Vejd dodao je 14 poena. Džejmsu je pre utakmice uručena nagrada za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP), četvrta u karijeri. Mećutim, to nije uplašilo sjajne Bulse.

Naredna, druga utakmica igra se u sredu Majamiju.

Košarkaši San Antonija pobedili su na svom terenu posle dva produžetka Golden Stejt sa 129:127 i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.
Sparsi su pobedili "trojkom" Manua đinobilija 1,2 sekunde pre kraja.  San Antonio je četiri minuta pre kraja utakmice gubio sa 16 poena razlike, a zatim je serijom od 18:2 uspeo da izbori produžetak.

"To je bila druga 'trojka' koju sam postigao na utakmici. Ali, u pravo vreme", rekao je Đinobili.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toni Parker sa 28 poena, osam skokova i osam asistencija, Deni Grin dodao je 22, Tim Dankan 19 poena i 11 skokova, dok je Đinobili meč završio sa 16 poena i 11 skokova.
Najbolji u ekipi Golden Stejta bio je Stiven Kari sa 44 poena i 11 skokova.

Naredna utakmica igra se u sredu u San Antoniju.


Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger