Headlines News :
Home » , » O'Saliven i dalje bez premca

O'Saliven i dalje bez premca

Written By maxtv on уторак, 7. мај 2013. | 15:28


Engleski igrač snukera Roni O`Saliven osvojio je petu titulu prvaka sveta, pošto je u ponedeljak uveče u Šefildu u finalu pobedio Berija Hokinsa sa 18:12. Sjajni O'Saliven dominantno stigao do nove titule.
Sada već legendarni snuker igrač, Roni O'Saliven, pobedio je u finalu Svetskog prvenstva u Šefildu, i tako odbranio titulu svetskog prvaka.
O`Saliven je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine, kada je u finalu bio bolji od Alistera Kartera sa 18:11. On je do sada igrao pet finala i u svakom je pobedio.
Sa druge strane, plasman u finale je najveći uspeh Hokinsa na Krusiblu, pošto je prethodno u dva navrata takmičenje završavao u drugom kolu.
Hokins je pružio jak otpor O`Salivenu u finalu i jedini je igrač koji je na ovogodišnjem turniru vodio protiv njega (3:2). O`Saliven je nakon toga pobeđivao u svakom delu meča, 5:3, 10:7, 15:10.
O`Saliven je prešao na četvrto mesto po broju osvojenih titula svetskog šampiona u novijoj eri snukera, koja se računa od 1969. godine. Ispred njega su Stiven Hendri sa sedam titula, dok su po šest osvojili Stiv Dejvis i Rej Rirdon. Samo su O`Saliven, Hendri i Dejvis uspeli da odbrane titulu na turniru u Šefildu.
Pobednik je pored trofeja zaradio i 250.000 funti, a poraženi 125.000.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger