Headlines News :
Home » , » Senzacija u Madridu

Senzacija u Madridu

Written By maxtv on уторак, 7. мај 2013. | 23:54


Novak Đoković eliminisan već na startu mastersa u Madridu. Bugarin Dimitrov ostvario najveću pobedu u karijeri savladavši Novaka a 2:1 u setovima - 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3. Publika u Madridu ispod nivoa.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira masters serije u Madridu pošto je večeras u drugom kolu izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:1 u setovima - 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3.
Djokovic2.jpg
Dimitrov će u borbi za četvrtfinale igrati sa pobednikom meča između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Kolumbijca Santjaga Giralda.
Posle velike borbe, koja je trajala tri sata i pet minuta, Dimitrov je zasluženo ostvario najveću pobedu u karijeri. Đoković je odigrao dosta ispod svojih mogućnosti. Imao je
manje direktno osvojenih poena i više neiznuđenig grešaka, pa uprkos velikoj želji i borbenosti nije mogao da izbegne poraz.
Meč je protekao je u neobičnoj atmosferi i uz povrede obojice igrača. Dimitrov je imao problema sa mišićima, a Novak je u drugom setu imao desetominutni lekarski tajm-aut jer je izvrnuo zglob.
Publika u Madridu je bila glasna i skandirala je Dimitrovu i zviždala Đokoviću, što je u suprotnosti sa teniskom etikom. Srpski reprezentativac se toliko iznervirao posle drugog seta da je psovao publiku.
Dimitrov2.jpg
Neizvesni prvi set obeležila je rasprava Đokovića i sudije, koji je upozorio prvog nosioca da previše vremena troši na servis, a to je učinio tokom servisa. Prvi reket sveta je vodio 5:4 u gemovima, a u taj brejku i 6:4, ali je na kraju ipak izgubio set protiv večeras fantastičnog Dimitrova, koji je taj brejk dobio sa 8:6.
U drugom setu je Dimitrov vodio 4:2 i 5:4, ali je Đoković izjednačio, da bi se Dimitrov žalio na povredu lože. Srpski reprezentativac je set takođe dobio u taj brejku, 10:8. Odličan nastup večeras Dimitrov je potvrdio brejkom već na početku seta, a onda je sigurno priveo meč kraju. 
Eliminacijom već u drugom kolu, Đoković je izgubio 135 poena za ATP listu, jer je prošle godine u Madrudu ispeo u četvrtfinalu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger