Headlines News :
Home » , » Najvažniji meč u istoriji kluba

Najvažniji meč u istoriji kluba

Written By maxtv on петак, 8. март 2013. | 14:45


Vaterpolisti Crvene zvezde igraju u subotu u osmini finale Lige šampiona protiv Mađarskog Egera. Ovaj meč Andrija Prlainović naziva najvažnijom evropskom utakmicom u istoriji crveno-belih. "Ovo je možda i najveća utakmica u istoriji kluba kada je u pitanju evropska scena, ali to su tek male utakmice u odnosu na one koje će nas čekati. Mlađi igrači su svesni značaja meča i veličine protivnika, ali do sada u sezoni nikako nisu zakazali", rekao je Prlainović.
Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas da se njegova ekipa nalazi u rezultatskoj krizi, ali da ne bi trebalo da bude strepnje pred duel sa Egerom u osmini finala Lige šampiona.
zvezda 2.jpg
"Mi smo u rezultatskoj krizi, ali ne bi trebalo da strepimo. Gledali smo Eger, upoznali ih i jedina bitna stvar je da ne uđemo u njihov ritam i sistem igre jer su, kao i celokupni mađarski vaterpolo, posebni i u tom slučaju neće biti dobro", rekao je Savić na konferenciji za medije u pres centru Sportskog društva Crvena zvezda.
Savić je istakao da su svi Zvezdini igrači zdravu i spremni.
"Svi su zdravi i spremni i tako dočekujemo Eger. Kompletni smo, prema podacima koje imam prvi put još od 19. novembra prošle godine", kazao je trener crveno-belih.
On je istakao da osmina finala nosi poseban teren pošto je to prvi eliminacioni duel u Ligi šampiona.
"Čeka nas velika utakmica, daćemo sve od sebe. Osmina finala nosi neki poseban teret jer se ispada i trebalo bi da pobedimo sa nekom dobrom razlikom pred revanš", kazao je Savić.
Na konstataciju novinara da je Eger poznat kao prljava ekipa, Savić je uz osmeh rekao: "Opraćemo ih!".
"Pretpostavljam šta znači 'prljava ekipa', ali imamo odgovor na sve to. Ne bi trebalo da se plašimo 'prljavštine', sve zavisi od toga i kakvu će igru pustiti sudije", rekao je Savić.
zvezda 3.jpg
Kapiten Zvezdinih vaterpolista Andrija Prlainović kazao je da je Eger kompaktna i agresivna ekipa.
"Poštujem sve mađarske igrače, a Eger ima nekoliko njih koji su obeležili poslednjih 15 godina svetskog vaterpola. Imaju reprezentativce, ali i neke koji kucaju na vrata njihove A selekcije.
Kompaktna su ekipa, agresivna, da ne kažem gruba, i gaje prepoznatljiv stil igre", kazao je Prlainović.
On je rekao da je utakmica sa Egerom možda i najveća Zvezdina do sada u Evropi, ali da je mala u poređenju sa onima koje tek čekaju taj klub.
"Ovo je možda i najveća utakmica u istoriji kluba kada je u pitanju evropska scena, ali to su tek male utakmice u odnosu na one koje će nas čekati. Mlađi igrači su svesni značaja meča i veličine protivnika, ali do sada u sezoni nikako nisu zakazali", rekao je jedan od najboljih svetskih vaterpolista.
Utakmica između Zvezde i Egera igraće se sutra od 17.00 na Tašmajdanu, ulaznice koštaju 300 dinara i mogu da se kupe u petak i subotu od 12.00 do 17.00 na blagajni tog sportskog centra.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger