Headlines News :
Home » , » Ćiro: Rasturićemo Srbiju!

Ćiro: Rasturićemo Srbiju!

Written By maxtv on петак, 8. март 2013. | 15:43


Ćiro Blažević, koji kao selektor nije uspeo da pobedi Jugoslaviju, više nego uveren u ubedljiv trijumf Hrvatske na Maksimiru 22. marta. Biće 4:0! Ako su Hrvati bez pušaka zgazili petu vojnu silu, što je Jugoslavija bila, ako su svet osvojili fudbalskim talentom i kockastim dresovima, komforno će pobediti i Srbiju, rekao je Blažević za "Jutarnji list".
"Trener svih trenera" Ćiro Blažević, bio je jedan od glavnih protagonista sada već legendarnog meča između Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine na Maksimiru. Tada su „plavi" (to je bio nadimak na snazi) bez pobede i poraza u međusobnim duelima sa tadašnjom trećom reprezentacijom sveta obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji. Hrvatska je to leto presedela kod kuće.
Ciro.jpg
Prema mišljenju podjednako legendarnog i kontroverznog Blaževića, sličan ishod se neće ponoviti i 22. marta.
„Kompozicija hrvatskog tima ima nešto više. Hrvatska reprezentacija je danas kvalitetnija od one koju sam ja vodio protiv Jugoslavije. Pogledajte samo cenu hrvatskih igrača. Modrić u Real Madridu, Mandžukić u Bajernu, Srna je kapetan Šahtjora, Lovren u Lionu", počeo je priču Ćiro za „Jutarnji list" i brzo dodao da „Srbi nemaju nikakvih izgleda".
Blažević se nada da će Štimac uspeti da smiri svoje igrače koji bi onda mogli da zagospodare terenom i posedom lopte.
Na opasku da je Mihajlović u Dortmundu, pored Nevena Subotića, posmatrao i igru Darija Srne, koga smatra najopasnijim igračem Hrvatske, Blažević je imao spreman odgovor.
"Ako tako misli, "po...io" je. Srna je značajan, njegovi proboji i slobodni udarci su važni, ali, imamo mi "je..ijih" igrača. Mandžukić je najveća svetska enigma, niko ne može da reši to kretanje, ni on ne zna kuda ide".
Ciro 2.jpg
Igra Luke Modrića protiv Mančester junajteda uliva nadu svima u hrvatskom taboru da bi on mogao da bude čovek odluke.
"Modrić će odigrati najbolju utakmicu. Ako će igrati kao protiv Mančestera, Srbi nam ne mogu ništa. Pet puta će Mandžukića gurnuti u šansu. Sviđa mi se i Perišić, šteta što se ozledio i ne igra".
Zanmljivo je bilo i poređenje Štimca i Mihajlovića.
„To su dva sveta. Štimac je lukav, nacrtao je tri varijante ekipe, a istrčaće četvrta. Ne zato što je hteo da prevari, on je tada tako mislio, na dan utakmice će misliti sasvim drugačije. Ne sme se zaneti. Ja Štimcu verujem. Ali, mora dobiti milom ili silom".
Blažević je rekao da Mihajlović neće izaći sa postavom u kojoj će biti Stanković, iako bi to on voleo. 
"Ja bih voleo da Mihajlović stavi Stankovića u tim, ali neće ga staviti. Siniša veruje u mladost".
Ciro 3.jpg
Ćiro kao selektor, ili general...
I za kraj, prognoza...
" 4:0! Ako su Hrvati bez pušaka zgazili petu vojnu silu, što je Jugoslavija bila, ako su svet osvojili fudbalskim talentom i kockastim dresovima, komforno će pobediti i Srbiju."
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger