Headlines News :
Home » , » Derbi u Jagodini, Novi Pazar na Marakani

Derbi u Jagodini, Novi Pazar na Marakani

Written By maxtv on петак, 8. март 2013. | 10:47


Jelen Superliga nastavlja se mečevima 18. kola. Derbi se igra u Jagodini gde istoimena ekipa dočekuje Partizan. Crvena zvezda će pokušati da konačno obraduje navijače pobedom i, možda važnije, dobrom igrom. Vojvodina eventualnom pobedom protiv BSK Borče ima šansu da ugrozi drugu poziciju crveno-belih.
Utakmicama 18. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije. Vodeći Partizan igra na gostovanju protiv Jagodine, dok će Crvena zvezda biti domaćin Novom Pazaru.
Jagodina.jpg
Utakmice 18. kola igraju se u subotu i počinju od 14 sati, osim duela Zvezde i Novog Pazara koji počinje u 18, i meča u Jagodini, čiji je početak zakazan za sat kasnije. U nedelju od 13 sati na programu je poslednja utakmica, Radnički u Kragujevcu igra protiv Radničkog iz Niša.
Fudbaleri Partizana igraće u Jagodini i pokušaće da nastave niz pobeda i sačuvaju osam bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala. Crno-beli u utakmicu ulaze ohrabreni pobedom od 4:0 protiv BSK-a u sredu, a pobedu u prošlom kolu ostvarila je i Jagodina, protiv OFK Beograda od 3:1.
U ekipi petostrukog uzastopnog šampiona Srbije neće biti napadača Marka Šćepovića i defanzivca Vojislava Stankovića, koji su na utakmici u Borči obnovili povrede zadnje lože.
Partizan je prvi na tabeli sa 43 boda, dok Jagodina na četvrtom mestu ima 32 boda, dva manje od trećeplasirane Vojvodine.
Fudbaleri Crvene zvezde na svom stadionu igraju protiv Novog Pazara i pokušaće pred svojim navijačima da se iskupe za nerešen rezultat protiv Rada, 1:1, dok Pazarci u meč ulaze ohrabreni pobedom od 1:0 protiv Radničkog iz Kragujevca.
Crveno-beli imaju osam bodova manje od Partizana i, ako žele da ostanu u trci za titulu, moraju da pobede, dok su Novom Pazaru potrebni bodovi u borbi za opstanak. Zvezda ima 35 bodova, bod više od Vojvodine, dok je Novi Pazar 10. sa 19 bodova.
Fudbaleri Vojvodine igraju u Borči protiv BSK-a i pobedom bi mogli da ugroze drugo mesto Zvezde. Novosađani su u prošlom kolu pobedili Spartak sa 2:1, a BSK je vezao dva poraza, od Partizana 0:4 i Slobode 0:1.
Zvezda.jpg
Vojvodina je treća sa 34 boda, dok se BSK bori za opstanak, nalazi se na 14. mestu sa 14 bodova.
Fudbaleri Rada igraju na gostovanju protiv poslednjeplasiranog Smedereva i pokušaće, posle dva nerešena rezultata, da ostvare prvu pobedu u prolećnom delu šampionata. S druge strane, Smederevci su pretrpeli dva poraza.
Ekipa Marka Nikolića je peta na tabeli sa 27 bodova, dok Smederevo na poslednjem, 16. mestu, ima samo osam bodova.
U duelu osmoplasirane i sedmoplasirane ekipe na superligaškoj tabeli sastaju se Spartak i Javor. Domaći Spartak traži prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva, dok Javor želi drugu uzastopnu. Ekipe deli tri boda, klub iz Ivanjice ima 26, a Spartak 23.
Fudbaleri OFK Beograda u Kuli igraju protiv Hajduka i pokušaće da ostvare prvu pobedu u drugom delu sezone. "Romantičari" su deveti na tabeli sa 22 boda, dok Hajduk zauzima 12. mesto sa 16 bodova.
OFK je u prošlom kolu izgubio od Jagodine sa 3:1, dok je u 16. kolu podelio bodove s Donjim Sremom, 0:0. Hajduk je u prvom kolu prolećnog dela pobedio Jagodinu sa 3:0, a prošlog vikenda izgubio je u Nišu od Radničkog sa 0:1.
Fudbaleri Donjeg Srema igraju protiv Slobode i potrebni su im bodovi u borbi za opstanak. Donji Srem je 13. sa 16 bodova, dok je Sloboda šesta sa 27 bodova.
Kragujevački Radničk igra protiv Radničkog iz Niša. Ekipe deli pet bodova, Kragujevčani su pretposlednji sa 13 bodova, dok je ekipa iz Niša na 11. mestu sa 18 bodova.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger