Headlines News :
Home » , » Vreme je da Igokea padne

Vreme je da Igokea padne

Written By maxtv on петак, 8. март 2013. | 15:00


Trener Partizana Duško Vujošević veruje da je došao trenutak da njegova ekipa konačno pobedi Igokeu. "Predstoji nam teška utakmica, ali ako želimo plasman na fajnalfor moramo da pobedimo. Igrali smo sa Igokeom dve prijateljske utakmice i jednu u Jadranskoj ligi i sva tri puta smo izgubili. Bez obzira na respekt prema njima, došao je red na nas da rešimo meč u svoju korist", rekao je Vujošević.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da veruje da će njegov tim pobediti Igokeu, iako su crno-beli ove sezone tri puta izgubili od ekipe iz Laktaša.
partizan.jpg
"Predstoji nam teška utakmica, ali ako želimo plasman na fajnal-for moramo da pobedimo. Igrali smo sa Igokeom dve prijateljske utakmice i jednu u Jadranskoj ligi i sva tri puta smo izgubili. Bez obzira na respekt prema njima, došao je red na nas da rešimo meč u svoju korist", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.
On je dodao da je malo ko očekivao pre početka sezone da će Igokea napraviti ovakav uspeh - ne samo da bude prva, nego i da konkuriše za završni turnir.
"Iskusna su ekipa, nisu samo nama nezgodan protivnik. Pobedili su i Zvezdu dva puta, igraju dobro sa četiri spoljna igrača, dobro trče i uglavnom su jedan izuzetno organizovan klub. Verujem da će Pionir biti pun i da ćemo uz pomoć publike slaviti i biti korak bliže fajnalforu", rekao je Vujošević.
Trener Partizana je odluku o tumačenju pravila plasmana u Evroligu nazvao kompromisom između elitnog takmičenja i ABA lige.
"Mora se shvatiti interes Evrolige. Ne kažem da je to pravedno, ali oni oduvek imaju rezervu prema ovom regionu. Problem su TV prava i broj gledalaca. Oni gledaju da u tom takmičenju nastupaju ekipe koje su njima interesantne", rekao je Vujošević.
On je za ovakvu situaciju kao glavne krivce proglasio čelnike Jadranske lige.
"Ne mogu da shvatim - prošle godine su uveli Makabi, a ove godine su Solnok i MZT dobili trogodišnje ugovore. Oni jesu doneli kvalitet, ali ne mogu da dobiju privilegiju u vidu neispadanja i da se to spominje tek na sredini prvenstva. Mora da dođe do promene u vlasničkoj strukturi i da klubovi sa ovih prostora imaju bolju poziciju", rekao je Vujošević.
Iz Partizana su apelovali da se fer i korektno navija jer su crno-beli zbog paljenja baklje na utakmici protiv Olimpije kažnjeni sa 1.000 evra.
Utakmica 24. kola Jadranske lige Partizan - Igokea igra se u nedelju od 17 sati u hali Pionir.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger