Headlines News :
Home » , » Narod protiv Lensa Armstronga

Narod protiv Lensa Armstronga

Written By maxtv on субота, 23. фебруар 2013. | 10:02


Američka vlada tuži Lensa Armstronga da je „prevario naciju", i na to ime će tražiti povraćaj novca koji je dobio kroz sponzorske ugovore dok je vozio za "US Postal Service" čiji je vlasnik upravo Vlada SAD. Armstrong je ta taj tim vozio osam godina.
I američka vlada okrenula je leđa Lensu Armstrongu. Nekadašnju sportsku ikonu Amerike vlada SAD će tužiti za povraćaj sponzorskog novca koji je dobijao dok je vozio za US Postal Service (1996. do 2004. godine) čiji je vlasnik američka vlada.
Lens Armstrong US postal.jpg
Američka vlada tužila Armstronga
Advokati Lensa Armstronga nisu uspeli da izdejstvuju kompromis, tako da će američka vlada na sudu tražiti vraćanje novca. Procenjuje se da je u US Postal Service, dok je Armstrong vozio za taj tim, uloženo više od 30 miliona dolara.
„Pokušavali smo pošteno da rešimo ovaj slučaj, ali US Postal Service tvrdi da je pretrpeo štetu od ugovora sa Armstrongom iako istraživanja pokazuju da je ta kompanija sponzorisanjem Armstronga zaradila više od 100 miliona dolara", rekao je Armstrongov advokar Robert Luskin.
Lens Armstrong.jpg
Sumrak nekadašnjeg heroja nacije
Ipak, američka vlada u tužbi protiv Armstronga nije navela finansijsku štetu kao razlog za pokretanje postupka. Jedini razlog koji je američka vlada navela kao razlo za tužbu je taj što je Armstrong „prevario naciju".
Lens Armstrong je nedavno priznao da je tokom čitave karijere koristio doping čime je srušio mit savršenog sportiste koji je gradio više od jedne decenije.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger