Headlines News :
Home » , » Kup Srbije, finalni obračun

Kup Srbije, finalni obračun

Written By maxtv on субота, 23. фебруар 2013. | 10:27


Novi Pazar je domaćin finalnog takmičenja Kupa Srbije za odbojkaše. Vojvodina, Radnički Kragujevac, Crvena zvezda i Novi Pazar, boriće se za trofej. U subotu se igraju polufinalni susreti, a finale je zakazano za nedelju. Direktan prenos meča između Novog Pazara i Zvezde je od 15.30 časova na našem Drugom programu.
Novi Pazar Junior i Crvena zvezda igraće sutra od 15.30 u dvorani Pendik prvo polufinale odbojkaškog Kupa Srbije direktan prenos je na našem Drugom programu. dok će se u borbi za finale od 18.00 sastati Radnički iz Kragujevca i branilac trofeja Vojvodina.
Novi-Pazar.jpg
Trener odbojkaša Novog Pazara Radoslav Milić rekao je da će njegova ekipa bez
rezultatskog opterećenja odigrati subotnje polufinale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, ali i da će pokušati da se pobedom pred svojim navijačima plasira u finale.
"Očekujemo pune tribune, potrudićemo se da uđemo u meč bez pritiska i odigramo najbolje što možemo. Nismo favoriti, ali kad se igra jedna utakmica moguća su i iznenađenja", rekao je Milić novinarima u Novom Pazaru.
Prvi strateg Crvene zvezde Duško Nikolić ocenio je da je Novi Pazar "samo uslovno najlakši rival" od svih učesnika završnog turnira. "Naš protivnik ima kvalitetne pojednicea, ali se nadam pobedi i plasmanu u finale. Očekuje lepu odbojkašku predstavu, a Pazarcima želim da sledeće godine zajedno nastupamo u elitnom rangu", kazao je Nikolić.
Crvena-zvezda1.jpg
Najbolji igrač domaćina dvodnevnog finala Kupa Hamza Zatrić istakao je da će Novopazarci pokušati da iskoriste eventualne slabosti aktuelnog šampiona Srbije.
"Crvena zvezda je najteži mogući protivnik, igrali su fenomenalno tokom najvećeg dela sezone. Naš prvi cilj je da uđemo u Superligu, ali i da maksimalnim zalaganjem sutra pokusamo da iskoristimo neke mane crveno-belih", rekao je Zatrić.
Kapiten Beograđana Mihajlo Mitić izjavio je da je Crvena zvezda "favorit na papiru", ali da u ovakvom sistemu takmičenja to nije presudno.
"Pazar se takmiči u ligi ispod nas, ali to ništa ne mora da znači. Ipak, nadam se da će naša najbolja igra biti dovoljna za finale. Očekujem jači otpor sada puno jačeg tima nego što je bio slučaj pre dve i po godine, kada smo ih dobili (3:0) u osmini finala istog takmičenja", kazao je Mitić.
Vojvodina-1.jpg
Trener aktuelnog osvajača odbojkaškog Kupa Srbije Nikola Salatić izjavio je večeras da će njegovim igračima trebati "dosta znanja i umeća" da bi savladali Radnički iz Kragujevca i izborili plasman u finale finalnog turnira u Novom Pazaru.
"Ove je specifično takmičenje, gde se sve rešava u dva dana. Svi žele trofej, a nama bi to bio 14. po redu. Trebaće nam znanja, umeća i sportske sreće u polufinalu, pošto je Radnički kvalitetan protivnik, ali nadamo se pobedi", rekao je Salatić na obraćanju novinarima u Novom Pazaru.
Njegov kolega iz Kragujevca Dejan Matić naglasio je da su utakmice Radničkog i Vojvodine često neizvesne.
"Iskustvo nam govori da protiv Vojvodine igramo teške utakmice, koje često traju pet setova. Neka tako bude i sada, samo da se mi nađemo u finalu. Visoka su i napadačka ekipa, odlični su u bloku, a naša šansa je u servisu i dobrom prijemu", ocenio je Matić.
Kapiten Vojvodine Branko Roljić izrazio je očekivanje da će završnica Kupa Srbije biti neizvesna i dodao da veruje u uspeh svog tima.
"Došli smo da odigramo bolje nego što smo to činili tokom sezone. Očekuje nas jak rival, gubili smo od njih dva puta u prvenstvu, ali možemo do pobede. Imamo dosta mladih i neiskusnih igrača, pred kojima je lepa budućnost", rekao je Roljić.
Radnicki-Kragujevac.jpg
Kapiten Radničkog Milan Ilić ocenio je da njegova ekipa može da se plasira u finale, ako bude igrala kao u poslednjih mesec i po.
"Loše smo počeli sezonu, ali smo kroz ligu uhvatili ritam. Bilo bi pogrešno da svoja očekivanja kreiramo na osnovu dve naše pobede nad Novosađanima, pošto su im se neki igrači oporavili i pojačao ih je iskusni tehničar Veljko Petković", zaključio je Ilić.
Finale Kupa Srbije u odbojci igraće se u nedelju, 24. februara, sa početkom od 18.00 časova, direktan prenos je na Drugom programu RTS-a.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger