Headlines News :
Home » , » Jelena u finalu

Jelena u finalu

Written By maxtv on субота, 23. фебруар 2013. | 21:53


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Bogoti, pošto je u polufinalu savladala Italijanku Karin Knap sa 3:6, 6:1, 7:6 (7:2). Protivnica u finalu je Argentinka Ormeče.
Posle velike borbe u tri seta Jankovićeva je uspela da izbori finale. Protivnica pružila veliki otpor. Jelena je uspela da se vrati posle izgubljenog seta, ubedljivo dobije drugi, a treći set je rešila u svoju korist u taj-brejku.
Jelena-Jankovic-Dalas.jpg
Jankovićeva je odmah na početku meča oduzela servis Italijanki, ali je Knap istom merom uzvratila već u narednom. Knap je do brejka prednosti došla nakon šetog gema prvog seta, kada je prilično lako oduzela servis Jankovićevoj, koja do kraja seta nije uspela da uzvrati istom merom, iako je imala četiri brejk lopte kada je 133. teniserka sveta servirala za set.
Jankovićeva je u drugom setu igrala mnogo bolje na svoj servis, pa Italijanki nije dala mogućnost da napravi brejk, dok je njoj to dvaput pošlo za rukom.
U trećem setu viđena je mnogo uzbuđenja, prva nositeljka je došla do brejka prednosti, ali je Knap vrlo brzo uzvratila oduzimanjem servisa.
Jelena je u sedmom gemu odlučujućeg seta napravila brejk, koji je znatno približio finalu, ali je Italijanka uspela da napravi brejk kada je Jankovićeva servirala za meč.
Srpska teniserka je u taj brejku odigrala sjajno, pet puta je oduzela servis Italijanki, koja je samo dvaput uzvratila istom merom. tako je Jankovićeva trijumfovala sa 7:2 u odlučujućem delu meča.
Jelena Janković, koja je postavljena za prvog nosioca na turniru, u sutrašnjem finalu igraće protiv Argentinke Paule Ormečee, koja je u prvom polufinalu slavila protiv Telijane Pereire iz Brazila sa 2:0. Jankovićeva, koja je prvi nosilac na ovom turniru, poslednji put je igrala finale u avgustu prošle godine, kada je poražena od Italijanke Roberte Vinči sa 2:0 (7:5, 6:3) u Dalasu. 
VTA turnir u Bogoti igra se za ukupni nagradni fond od 235.000 dolara, a pobednici će pripasti ček na 40.000 dolara.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger