Headlines News :
Home » , » Otkazan humanitarni meč veterana Srbije i Hrvatske

Otkazan humanitarni meč veterana Srbije i Hrvatske

Written By maxtv on среда, 4. септембар 2013. | 13:10

Humanitarni meč veterana Srbije i Hrvatske u Nišu, na kojem je trebalo da nastupe Dejan Stanković, Zvonimir Boban, Savo Milošević, Robert Jarni, Mateja Kežman, Goran Vlaović, između ostalih, otkazan je zbog organizovanih protesta u Vukovaru povodom postavljanja dvojezičnih tabli u ovom gradu.

Utakmica veterana Hrvatske i Srbije, koja je bila predviđena kao svojevrsna predigra utakmici na Marakani, a bila je zakazana za sutra, otkazana je kako bi se izbegle sve eventualne neprijatnosti zbog događaja u Hrvatskoj.

Nišlije su tako ostale uskraćene za pravi spektakl, koji su svojim prisustvom planirali da upriliče, između ostalih, Dejan Stanković, Savo Milošević, i Mateja Kežman sa jedne, i Zvonimir Boban, Robert Jarni, Goran Vlaović i Zvonimir Soldo sa druge strane.

Utakmica je otkazana zbog organizovanih protesta u Vukovaru povodom postavljanja dvojezičnih tabli u tom gradu.

U niškom fudbalskom klubu, koji je tehnički organizator susreta, kažu da za organizaciju same utakmice ne postoje bezbedonosni rizici.

Prihod sa utakmice fudbalskih zvezda Hrvatske i Srbije bio bi usmeren za pomoć deci sa specijalnim potrebama. Susret je dogovoren sredinom prošlog meseca u susretu gradonačelnika Niša Zorana Perišića i savetnika predsednika Hrvatske za sportska i humanitarna pitanja Branka Tušeka.

Oni su tada najavili da će odigravanje utakmice biti veliki praznik fudbala, humanosti i solidarnosti.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger