Headlines News :
Home » , » Evrobasket: Uspešan start Srpske reprezentacije

Evrobasket: Uspešan start Srpske reprezentacije

Written By maxtv on среда, 4. септембар 2013. | 23:08

Nenad Krstić i "orlovi" savladali Litvaniju (63:56) u prvom kolu Evropskog šampionata u Sloveniji. Odlična igra celog srpskog tima, konkretno i brzo u napadu, čvrsto i beskompromisno u odbrani. Naredni rival je Makedonija, a meč se igra u sredu od 17.45 .

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto je u Jesenicama pobedila favorizovanu Litvaniju sa 63:56 (20:10, 13:17, 18:14, 12:15).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Nenad Krstić sa 20 poena i devet skokva. Nemanja Bjelica završio je utakmicu sa 13 poena i osam skokova, a Nemanja Nedović sa 14 poena i pet skokova. Litvance je predvodio Mantas Kalnijetis sa 17 poena.

Srbija je odlično otvorila meč i već u prvoj četvrtini napravila deset poena prednosti. Mlad tim koji sa klupe predvodi Dušan Ivković imao je uspone i padove, ali je tu prednost uspeo da zadrži do kraja meča.

Doduše, Litvanija nije imala najbolje šutersko veče, a zakazala su i dva najbolja igrača Linas Kleiza i Jonas Valančijunas. Kalnietis je bio jedan od retkih koji su dali svoj maksimu, što je bilo premalo za raspoloženu ekipu Dušana Ivkovića.

U nekoliko navrata u drugom poluvremenu Litvanija je pretila da se vrati u život, ali kao po pravilu svaki put je kapiten Nenad Krstić bio taj koji je sprečavao veću seriju protivnika.

Ako se u obzir uzmu i odlične partije Nemanje Bjelice i Nemanje Bjelice, kao i veliku borbu Raška Katića pod oba obruča, Srbija je imala mnogo više raspoloženih igrača od rivala i sasvim zasluženo stigla do, za mnoge, neočekivane pobede.

Srbija sutra od 17.45 igra protiv Bosne i Hercegovine, a u petak od 21 se sastaje sa Makedonijom. U prvom današnjem meču Grupe B, Letonija je pobedila BiH sa 86:75, dok je Crna Gora savladala Makedoniju sa 81:80.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger