Headlines News :
Home » , » Đoković deklasirao Granoljersa

Đoković deklasirao Granoljersa

Written By maxtv on среда, 4. септембар 2013. | 08:35

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, pošto je u osmini finala pobedio Španca Marsela Granoljersa u tri seta, rezultatom 6:3, 6:0, 6:0. Za ulazak u polufinale, Đoković će u četvrtak igrati protiv 24. igrača sveta Rusa Mihaila Južnog, koji je u pet setova savladao Australijanca Lejtona Hjuita.

U 18. uzastopno gren slem četvrtfinale Đoković je ušao posle fantastične igre od prvog do poslednjeg gema i stigao je do pobede posle samo 78 minuta. Brže od toga, u meču na tri dobijena seta, gotovo da i nije moguće.

Granoljers je koliko-toliko pružio otpor samo u prva četiri gema, u kojima je uspeo da osvoji svoje servis gemove, nakon što je u oba spasio brejk lopte. Sve posle toga proteklo je u znaku Đokovića, koji je tako i četvrti meč na ovogodišnjem US openu dobio bez izgubljenog seta.

Uprkos tome što je meč bio lišen svake neizvesnosti, pamtiće se po nekoliko stvari. U prvom setu Đoković u svojih pet servis gemova nije izgubio nijedan poen, a ukupno je u čitavom meču izgubio samo osam poena u gemovima u kojima je servirao.

Ono što posle ovog duela najviše može da obraduje Đokovića je podatak da je izašao na mrežu čak 30 puta i samo u dva navrata nije osvojio poen. Bez obzira što Granoljers nije svaki put najbolje reagovao, to pokazuje da je prvi igrač sveta znatno unapredio volej igru na mreži, što mu je oduvek bio najveći problem.

Zahvaljujući iznenađenjima u dosadašnjem toku turnira, Đokoviću je put do polufinala znatno olakšan, jer su neočekivano rano ispali potencijalno opasni Grigor Dimitrov i Huan Martin del Potro, pa ni u četvrtfinalu ne bi trebalo da ima isuviše težak zadatak protiv Južnog. U međusobnim susretima protiv Južnog Đoković vodi 5:3.

Ukoliko i tridesetjednogodišnjeg veterana iz Rusije pobedi u tri, ili četiri seta, Đoković će potpuno odmoran dočekati polufinale, gde će ga najverovatnije čekati Endi Marej, koga je početkom godine pobedio u finalu Melburna, ali je izgubio finale Vimbldona.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger