Headlines News :
Home » , » Eurobasket: Srbija kreće od Litvanije

Eurobasket: Srbija kreće od Litvanije

Written By maxtv on среда, 4. септембар 2013. | 17:41

Srbija protiv favorizovanih Litvanaca probija led i otvara Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Svi se slažu, Litvanija je favorit, što "orlove" oslobađa pritiska i imperativa pobede. Nadamo se najboljem, spremite se za navijanje. 

Podmlađena reprezentacija Srbije protiv Litvanije igra prvi meč na Evrobasketu, a košarkaška javnost je nepodeljena - Litvanci su favoriti. Ipak, ne bi trebalo potceniti mlade srpske košarkaše, predvođene prekaljenim asovima Dušanom Ivkovićem i Nenadom Krstićem.

"Pripremamo se za utakmicu sa favorizovanom Litvanijom, koja je za nas laka. Litvanci su u prilično izjednačenoj grupi sigurno najkvalitetniji i najiskusniji. Već posle duela sa njima, a pre slobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je nešto sasvim drugačije, što se nas tiče", rekao je Ivković posle prvog treninga u Sloveniji.

U timu nema Miloša Teodosića Vladimira Lučića, koji su izostali zbog povrede, ali mlade snage su pokazale u pripremnom periodu da mogu da se nose sa, na papiru, jačim i iskusnijim reprezentacijama.

Litvanija svakako važi za jednog od favorita za osvajanje medalja, pa možda i za sam evropski krov. Veoma iskusna i kvalitetna ekipa, predvođena Jonasom Kazlauskasom, ipak, nije bez mana i nikako nije nepobediva.

Litvanci su imali problem pred polazak na Evrobasket, pošto su poslednja ekipa koja je stigla u Sloveniju. Kada se tome doda i skandal koji je napravio Kšištof Lavrinovič, nacrtavši kukasti krst na torbi, jasno je da je atmosfera u ekipi donekle poljuljana.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger