Headlines News :
Home » , » Liga Evrope: Vojvodina za "istorijski" Uspeh

Liga Evrope: Vojvodina za "istorijski" Uspeh

Written By maxtv on четвртак, 22. август 2013. | 09:19

Vojvodina je na korak od istorijskog plasmana u grupnu fazu Lige Evropa. Sve je spremno za spektakl, na renoviranom "Karađorđu" Novosađani će ugostiti poslednju prepreku, moldavski Šerif. Meč u Novom Sadu igra se u od 20.30, revanš je sedam dana kasnije.

Vojvodina je konačno bila i miljenik fortune. Žreb za nokaut fazu kvalifikacija za Ligu Evrope dodelio je Novosađanima najlakšeg protivnika, moldavski Šerif iz Tiraspola. Narednih osam dana će pokazati da li je Vojvodina kao klub i tim sazreo da napravi iskorak i izbori plasman u grupnu fazu.

Fudbaleri Vojvodine danas od 20.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu igraju protiv moldavskog Šerifa, prvu utakmicu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Revanš je na programu sedam dana kasnije.

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je predstojeća utakmica od najveće važnosti za klub i da Novosađani imaju priliku da obezbede istorijski rezultat - plasman u grupnu fazu Lige Evropa.

"Utakmica je od najveše važnosti za klub i svi jedva čekaju da počne. Posle dugo godina Vojvodina je dogurala daleko u Evropi i ima priliku da obezbedi istorijski plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Na korak smo od toga", rekao je Nikolić uoči meča.

Igrači Šerifa su takmičenje počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde ih je u 2. kolu zaustavio zagrebački Dinamo. Na Maksimiru je bilo 1:0 za hrvatski tim, a u revanšu je ekipa  Krunoslava Jurčića slavila sa 3:0.

Šerif iz Tiraspolja u Moldaviji u prošlom šampionatu stigao je do prve titule u ne baš dugoj klupskoj istoriji. Klub je osnovan 1997. godine, a predsednik mu je Viktor Gusan i igra na stadionu kapaciteta 14.300 mesta. Trener ekipe je Vitalij Raškević, a klupske boje su žuta i crna. Moldavci dlaze oslabljeni, bez kapitena Marka Stanojevića. Najveća opasnost preti od bivšeg igrača Zvezde, Kadua.

Igrački kadar Šerifa čine: Golmani: Dumitru Stajila, Bugarin Georgi Georgijev i Hrvat Vjekoslav Tomić. U odbrani igraju:  Marsel Metoua, Aleksandru Skripčenko, Artur Apostolov, Đibril Paje, Miral Samaryić i Vilijam Selestino da Silva. Sredinu terena pokrivaju: Valentin Furdul, Marko Markovski, Rikardinjo, Saša Marjanović, Fernando Hezus, Kadu, Vječeslav Lisa, Marko Stanojević i Aleksandru Paščenko. U napadu trener Raškević računa na: Aleksandara Pešića, Vilfreda Balimaa, Valerija Makritčija, Ismaila Isu, Enrikea Luvanora i Žulijama.

Prvi meč baraža za Ligu Evrope Vojvodina - Šerif igra se od 20.30 na "Karađorđu" , prenos je na našem SAJTU , a revanš je sedam dana kasnije u Moldaviji.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger