Headlines News :
Home » , » Talentovani sportisti iz Republike Srpske dobili pasoše Republike Srbije

Talentovani sportisti iz Republike Srpske dobili pasoše Republike Srbije

Written By maxtv on четвртак, 22. август 2013. | 13:47

Predsednik Vlade Ivica Dačić uručio je danas pasoše Srbije talentovanim sportistima iz Republike Srpske, koji će na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i mogućnosti dvojnog državljanstva steći pravo da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju.

Pasoše je dobilo osam sportista: Denis Marjanović (kik boks), Darko Savić (kajak), Biljana Cvijanović (atletika), Darija Kitić (streljaštvo), Miljana Antonić (stoni tenis), Maja Stojković (tekvondo), Aleksandra Samardžić (džudo), Sandro Poletan (boks).

Zbog obaveza na takmičenjima ceremoniji nisu prisustvovali skijašica Žana Novaković i rukometaš Velibor Manjić, a njima će pasoši biti uručeni naknadno.

"Ovo je još jedna potvrda specijalnih veza i odnosa Srbije i Republike Srpske i u skladu je sa sprovođenjem sporazuma o dvojnom državljanstvu. Za koju će reprezentaciju nastupati, stvar je njihovog ličnog opredeljenja, ali to nije suština. Želja nam je da Srbija i Republika Srpska imaju što bližu saradnju i to će se nastaviti i posle rekonstrukcije vlade, kada ćemo održati novu zajedničku sednicu, ovaj put u Srbiji", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije.

On je dodao da je uručivanje pasoša samo deo projekta koji se odnosi na saradnju u oblasti sporta i omladine.

"Spremni smo da uspostavimo i saradnju sportskih asocijacija, ovde su predstavnici OKS i SSS, saradnju klubova i na taj način da razvijamo što bliže veze. Čestitam sportistima koji su dobili pasoše, ali im se i zahvaljujem jer su izrazili želju da budu naši državljani i siguran sam da ih u budućnosti čeka mnogo sportskih uspeha", istakao je Dačić.

Uoči uručivanja pasoša Dačić se sastao sa premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović koja se zahvalila vladi Srbije.

"U savremenom svetu u kojem živimo zaboravili smo na neke važne stvari, mladi ljudi su naše zajedničko blago i ovo je naš doprinos tome. Danas smo razgovarali i o drugim projektima, veze RS i Srbije za nas su na vrhu liste prioriteta. Uverila sam se da je tako i u Srbiji, bespotrebno je objašnjavati zašto je tako, jer imamo sporazum o specijalnim vezama, a i Srbija je potpisnik Dejtonskog sporazuma", rekla je Cvijanovićeva.

U ime sportista na dobijenim pasošima zahvalila se džudistkinja Aleksandra Samardžić.

"Hvala što smo postali državljani Srbije i ako jednog dana budemo nastupali za Srbiju to ćemo raditi punim srcem", poručila je Samardžićeva.

Svečanosti su prisustvovali ministarka omladine, porodice i sporta RS Nada Tešanović, državni sekretar MUP-a Srbije Vanja Vukić, državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin, potpredsednik OKS Žarko Paspalj, generalni sekretar SSS Dane Korica, kao i savetnik premijera RS Miroslav Milanović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger