Headlines News :
Home » , » Liga Evrope: Partizan je konačno trijumfovao u Evropi

Liga Evrope: Partizan je konačno trijumfovao u Evropi

Written By maxtv on четвртак, 22. август 2013. | 23:06

Minimalna pobeda protiv Tuna ne garantuje nastavak evropskog puta, ali može da posluži kao prekretnica za srpskog šampiona - u igračkom i rezultatskom smislu. Jedini pogodak na meču postigao je Miloš Jojić u 70. minutu.

Partizan je konačno pobedio ove sezone u Evropi, a junak je bio, kao i u poslednjem večitom derbiju, Miloš Jojić. Meč fudbalera beogradskog i švajcarskog tima uživo je ispratilo oko 15.000 gledalaca.

Izabranici Vuka Rašovića odigrali su najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone i došli do značajnog kapitala uoči puta na revanš u švajcarsku.

Ujedno, pogodak Jojića bio je prvi koji je Partizan ove sezone postigao u evropskim takmičenjima na stadionu u Humskoj.

Generalno gledano, prema prikazanoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu, šampion Srbije je zaslužio ubedljiviju pobedu.

Ono što je važno koliko i pobeda je činjenica da je Partizan konačno pokazao "znake života", koji su toliko nedostajali i navijačima i igračima i stručnom štabu od početka sezone.

Nakon postignutog gola crno-beli su se probudili, pa su tako dobre šanse redom propustili Jojić, Aleksandar Mitrović i na ovom meču rezervista, Nikola Ninković.

Šansu prvog poluvremena za Partizan propustio je Miloš Jojić u 35. minutu, kada je odbrana gostiju izblokirala njegov udarac sa samo dva metra.

Već u sledećem napadu švajcarska ekipa mogla je da kazni ovaj promašaj, ali je Milan Obradović intervenisao u poslednjem trenutku.

Švajcarci su u samom finišu utakmice mogli do izjednačenja, ali je šut Sanoga završio iznad prečke.

Uoči početka utakmice navijači Partizana sa južne tribine, kao i na nekoliko prethodnih mečeva, skandirali su protiv predsednika crno-belih Dragana Đurića.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Tunu, gradiću udaljenom tridesetak kilometara od Berna.

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Petrović, Marković, Đemba-Đemba (od 46. Malbašić), Jojić, Ilić, Grbić (od 57. Ninković), Mitrović.

TUN: Favr, Sulmoni, Zufi, Zigfrid, Vitlver, Hediger, K. Šnevli, Luti, Martinez (od 77. Magalneš), M. Šnevli (od 85. Sadik), Sanogo.

Pobeda za mirnu glavu

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je da večerašnja pobeda nad Tunom mnogo znači igračima na psihološkom planu i naveo da su crno-beli sada mnogo bliži grupnoj fazi Lige Evrope.

"Nisam ja osetio olakšanje lično, ali osetilo se kod igrača. Oslobodili su se okova, ova pobeda će im dosta značiti u psihološkom smislu u nastavku sezone", kazao je Rašović.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Miloss Jojich u 70. Minutu.

"Utakmica je bila kao što smo očekivali, imali smo svoje šanse. Oni su se pokazali kao čvrst tim koji zna šta hoće. U drugom poluvremenu mnogo smo želeli pobedu i zato smo došli do nje. Posle gola smo počeli da ličimo na onaj pravi Partizan", naveo je trener crno-belih.

Rašović je istakao da će Partizan sigurno znati kako da postavi igru za revanš.

"Moramo da uradimo analizu ove utakmice, da skeniramo stvari koje nisu bile dobre. Videćemo kako treba da igramo tamo. Ovo je dosta dobar rezultat, daje nam mnogo veće šanse za prolaz u grupnu fazu Lige Evrope", zaključio je Rašović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger