Headlines News :
Home » , » Košarkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Košarkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Written By maxtv on недеља, 23. јун 2013. | 16:00

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Francuskoj, pošto je u poslednjem kolu grupe F druge faze takmičenja savladala selekciju Češke sa 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29). Najefikasnija u srpskom timu bila je starija od sestara Dabović, Milica, sa 17 poena i šest skokova, 14 je postigla Jovana Rad, a poen manje Jelena Milovanović.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Francuskoj, pošto je u poslednjem kolu grupe F druge faze takmičenja savladala selekciju Češke sa 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29).
srbija.jpg
Srbija je posle Letonije, Belorusija i Hrvatske, zabeležila i četvrtu pobedu na šampionatu i posle 10 godina plasirala se u među osam najboljih ekipa.
Izabranice Marine Maljković imaju šansu da u eliminacionu fazu uđu i sa drugog mesta pod uslovom da Francuska večeras pobedi Belorusiju.
Srpkinje su sjajnom igrom i velikom borbenošću potpuno nadigrale vicešampionke sveta, koje nisu imale odgovor na agresivnu odbranu protivnica.
Čehinje su dosta grešile, što su Milica Dabović i devojke iskoristile i serijom 14:1, krajem druge četvrtine, odlepile se na "plus" 21 (36:15).
U finišu meča došlo je do blagog opuštanja u igri Srbije, rivalke su smanjile na 49:39, ali nisu imale snage za preokret.
Najefikasnija u srpskom timu bila je starija od sestara Dabović, Milica, sa 17 poena i šest skokova, 14 je postigla Jovana Rad, a poen manje Jelena Milovanović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger