Headlines News :
Home » , , » Blejk Šilb novo pojačanje Crvene Zvezde

Blejk Šilb novo pojačanje Crvene Zvezde

Written By maxtv on недеља, 23. јун 2013. | 10:38

KK Crvena zvezda dovela je i drugo pojačanje pred narednu sezonu. Na Mali Kalemegdan dolazi Amerikanac Blejk Šilb, doskorašnje krilo francuskog Šalona.
Košarkaški klub Crvena zvezda nastavlja da se pojačava za narednu sezonu. Nakon Slovenca Jake Blažiča, novi igrač ekipe sa Malog Kalemegdana biće Amerikanac Blejk Šilb. On igra na poziciji krila a sa crveno-belima je potisao trogodišnji ugovor.



Šilb je rođen 23. decembra 1983. godine u gradiću Rantul (država Ilinois). Studirao je na Univrezitetu Lojola, a pošto po završetku studija nije draftovan u NBA preselio se u Evropu.
Od 2007. do 2009. godine branio je boje češkog Nimburka sa kojim je osvojio dve titule šampiona i dva trofeja u nacionalnom Kupu. Posle odličnih igara u Češkoj, protekle tri godine igrao je za francuski Šalon.
Sa Šalonom je bio dva puta osvajač francuskog Kupa (2011, 2012), a 2012. godine sa ovim timom bio je i šampion Francuske, što mu je omogućilo igranje u Evroligi prošle sezone.
Šilb je u drugom najkvalitetnijem takmičenju na svetu, na ukupno 10 utakmica, prosečno beležio 15,5 poena, 4,6 skokova i četiri asistencije po meču.
U riznici ličnih trofeja Šilb ima i dve MVP nagrade. Naime, 2008. godine proglašen je za najboljeg igrača češkog Kupa, a 2012. godine bio je najkorisniji igrač finala francuskog plej-ofa.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger