Headlines News :
Home » , » Camparini pred kaznom

Camparini pred kaznom

Written By maxtv on уторак, 21. мај 2013. | 10:52


Italijanski fudbalski savez mogao bi da pokrene disciplinski postupak protiv predsednika Palerma Mauricija Camparinija zbog "narušavanja ugleda" predsednika FIFA i UEFA, Sepa Blatera i Mišela Platinija.
Camparini, poznat po čestim smenama trenera kluba sa Sicilije, koji je ove sezone ispao iz Serije A, kritikovao je Blatera i Platinija prošle nedelje rekavši da ih treba "šutnuti nogom u zadnjicu".
Palermo-Mauricio-3.jpg
Kontroverzni fudbalski funkcioner reagovao je na poruku Blatera da je sankcionisanje Rome sa 50.000 evra zbog rasističkog ponašanja njenih navijača mala i neprihvatljiva kazna u nastojanju da se rasizam iskoreni sa stadiona.
Camparini je prošle nedelje u intervjuu lokalnom radiju, o kojem se naširoko pisalo u italijanskim medijima, nazvao Blatera rasistom.
Blater-i-Platini-2.jpg
"Kada je Italija osvojila titulu prvaka sveta Blater nije hteo da nam uruči nagradu. Kako nazivate nekoga ko mrzi Italijane? On je rasista", rekao je Camparini, kritikujući i Platinija zbog izjave da bi Napoli trebalo da završi renoviranje stadiona kako bi dobio licencu UEFA za igranje utakmica Lige šampiona u Napulju.
"Apsurdno je da birokrate odlučuju o pitanju stadiona. Ako je San Paolo dobar za igranje u Seriji A, zašto nije dobar za Ligu šampiona?. Predsednike FIFA i UEFA treba šutnuti nogom u zadnjicu", poručio je Camparini.
Palermo-Mauricio-2.jpg
U saopštenju FIGC navodi se da je Camparini prijavljen disciplinskoj komisiji, jer "ide dalje od legitimnog prava da kritikuje" i da je "narušio ugled" Blatera i Platinija.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger