Headlines News :
Home » , » Vučić: Podržavamo turnir u Zubinom Potoku

Vučić: Podržavamo turnir u Zubinom Potoku

Written By maxtv on понедељак, 13. мај 2013. | 17:51


Prvi potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, kaže da Vlada podržava ideju da se završni turnir rukometnog kupa Srbije održi u Zubinom Potoku, i poručio da će Vlada pružiti svu potrebnu pomoć kako bi se to omogućilo.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio da će Vlada Srbije finansijski, i na svaki drugi način podržati ideju da se završni turnir rukometnog kupa Srbije održi u Zubinom Potoku.
Aleksandar-Vucic.jpg
"Srpska vlada, ja lično i svi zajedno podržavamo održavanje fajnal fora rukometnog kupa u Zubinom Potoku i smatramo da bi to bilo od velikog interesa ne samo za državu Srbiju već i ceo region", rekao je Vučić.
Prvi potpredsednik Vlade je ocenio da bi taj sportski događaj bio ispraćen na najbolji mogući način od ljudi koji bi takvo takmičenje podržali, da bi hala u Zubinom Potoku bila prepuna na oduševljenje svih stanovnika, ne samo severnog Kosova, već cele Srbije.
Vučić je dodao i da je uveren da bi i Evropska rukometna federacija (EHF) trebalo da pruži punu podršku takvom projektu.
"Što se tiče Vlade i države Srbije mi ćemo to na svaki mogući način omogućiti, odobriti i finansijski podržati", poručio je Vučić.
Generalni sekretar Rukometnog saveza Kosova i Metohije Siniša Lazić rekao je ranije da će ta organizacija uraditi sve da se turnir Kupa Srbije održi u Zubinom Potoku.
Sinisa-Lazic.jpg
"Uložićemo ogromne napore da se finalni turnir rukometnog kupa održi u Zubinom Potoku. U stalnom sam kontaktu sa čelnicima Rukometnog saveza Srbije i sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Očekujemo pozitivan odgovor i nadamo se da će nas država Srbija podržati u nameri da finalni turnir bude odigran na Kosovu i Metohiji", rekao je Lazić.
Rukometni savez Srbije je prošle nedelje poslao pismo EHF u kojem se stavlja do znanja da će turnir biti održan na Kosovu i Metohiji, odnosno da je "cilj organizacije završnog turnira nacionalnog kupa u Zubinom Potoku promocija ovog sporta, a ne provokacija", dok je Evropska rukometna federacija insistira da se završni turnir Kupa Srbije ne održi u Zubinom Potoku.
Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković najavio je da će povodom tog pisma EHF odlučiti ili Odbor za hitna pitanja RSS, ili članovi Upravnog odbora.
rukomet.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger