Headlines News :
Home » , » Alonso: Sjajnom taktikom nadoknađujemo mane

Alonso: Sjajnom taktikom nadoknađujemo mane

Written By maxtv on понедељак, 13. мај 2013. | 13:20


Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da njegov tim ne poseduje najbrži bolid u F1 karavanu, ali da zahvaljujući dobroj strategiji uspeva da ostane u trci za šampiona Formule 1. Ferari se vraća u borbu za titule.
Španaski vozač u timu Ferarija, Fernando Alonso, izjavio je nakon pobede u svojoj zemlji u trci za Veliku nagradu Španije da je presudila sjana taktika Ferarija i da su tako nadoknadili zaostatak u brzini.
Alonso.jpg
Alonso je u nedelju trijumfovao na stazi Katalunja u Španiji, a trku je obeležila sjajna taktika ekipe Ferarija koja je prva pozvala svoje vozače na zamenu pneumatika i na taj način izbegla gužvu koja je nastajala u boksu u narednim krugovima.
"Nismo najbrži na stazi, ne postavljamo najbolja vremena, ali imamo odličnu strategiju i odlaske u pit-stop. Možda je ovo za četiri godine moj najbolji period u Ferariju, osećam se samouverno, ali i dalje nismo zadovoljni zbog performansi bolida i želimo da napredujemo iz trke u trku", rekao je Alonso za španske medije.

On je dodao da je Mercedes favorit na trci za Veliku nagradu Monaka, koja je na programu 26. maja.

"Oni su definitvno favoriti. Bilo bi iznenađenje da ne osvoje pol poziciju u Monaku. Tamo su preticanja teško izvodljiva, što ih stavlja u dobru poziciju", otkrio je 31. godišnji Španac.

U generalnom plasmanu vozača vodi Sebastijan Fetel sa 89 bodova, slede Kimi Raikonen sa 85 i Alonso sa 72 boda.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger